Haberler

Mutluluğun Formülü Bu Kitapta

Güncelleme:

40 yılı aşkın süredir evliliğini ilk günkü gibi koruyan çiftlerin hayat hikayeleri bir kitapta toplandı.

Bugüne dek pek çok sosyal sorumluluk projesine imza atan Ümraniye Belediyesi, bunlara bir yenisini ekledi.

Evlilik hayatında 40 yılı geride bırakan çiftleri anlatan özel bir kitap ve bir de kısa belgesel hazırlatan Ümraniye Belediyesi, sadakat ve mutluluk hikâyelerini bir araya getirdiği projeyle aile ve evlilik müessesine dikkat çekiyor. Çiftlerin mutluluk sırlarını verdikleri röportaj kitabında gazeteci Tuluhan Tekelioğlu'nun imzası var.

BİR YASTIKTA 40 YILIN HİKÂYESİ

Projenin çıkış noktasını ise son yıllarda sayısı hayli artmış olan boşanma talepleri teşkil ediyor. Boşanma oranlarının, evlenme oranlarını geride bıraktığına dikkat çekilen projede eşler arası sadakat ve karşılıklı anlayışın, uzun evliliklerin zemini olduğu hatırlatılıyor.

EROL EVGİN'DEN 40 YILLIK ŞARKILAR

Proje, Cevahir Kongre Merkezi'nde 3 Mart'ta gerçekleştirilecek özel bir geceyle tanıtılacak. Gecede proje için hayat hikâyelerini paylaşan çiftleri anlatan kısa belgesel de gösterilecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katılacağı programda Erol Evgin, 40 yıllık unutulmayan şarkılarını seslendirecek.

SADAKAT VE KARŞIKLI ANLAYIŞ, EN GÜZEL FORMÜL

Bir toplumu oluşturan değerlerin başında aile kurumunun geldiğini ifade eden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, toplumların var olmasının da ancak sağlıklı aile yapısıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Can, "Amacımız uzun soluklu evliliklerin temeli olan sadakat, hoşgörü, karşılıklı anlayış ve anlama çabasını vurgulayarak yeni neslin bu tecrübe ve tavsiyelerden faydalanmasını sağlamak. Sadakat ve karşılıklı anlama çabası, uzun soluklu ve mutlu bir evliliğin en güzel formülü" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tuluhan Tekelioğlu Erol Evgin Hasan Can Ümraniye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title