Haberler

Musa Çolak'tan Kooperatifde İnceleme

Vali Musa Çolak, Kurtalan, Gürgöze köyü tarımsal kalkınma kooperatifinde incelemelerde bulundu.

Vali Musa Çolak, "Kırsal Kalkınma Projeleri ile Vatandaşlarımızın yaşam standartları yükseliyor."

Siirt Valisi Musa Çolak, beraberinde 3.Komondo Tugay Komutanı Tuğgeneral, Mehmet Şükrü Eken, İl Jandarma Komutanı, Albay Ünal Ödemiş, Kurtalan kaymakamı Abdulhalim Can ile birlikte, Diyarbakır-Batman karayolunda meydana gelen elim trafik kazası sonucu, yaşamını yitiren şehit er Veysi Alan ve babası Süleyman Alan' nın Kurtalan' daki ailesine taziye ve başsağlığı ziyaretlerinin ardından, Gürgöze köyü tarımsal kalkınma kooperatifinde incelemelerde bulundu.

Vali Musa Çolak ve beraberindekileri,tesis girişinde karşılayan Veysel Karataş, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kırsal Kalkınma Programı kapsamında; Siirt-Batman karayolu Gürgöze Köyü mevkiinde 32 dönüm bir alan üzerine, 22 dönümü kapalı hayvan barınağı olarak yapmı tamamlan çiftliğin 300 büyükbaş hayvan kapasiteli olduğunu belirten Vali Çolak, "Çiftlikte hayvanların uzman veteriner kontrolünde takip edildikleri, burada elde edilen Süt ürünlerinin, ilimiz merkezindeki süt üretim tesislerine pazarlandığı, böylece herhangi bir pazar sorununun da yaşanmadığını "söyledi.

Kırsal Kalkınma Programı'na çok büyük önem verdiklerini belirten Vali Musa Çolak, uygulanan bu projelerle İlimizdeki tarım ve hayvancılığın geliştiğini, Kırsal kalkınma projeleri ile Vatandaşlarımızın yaşam standartlarının yükseldiğini kaydetti.

Vali Çolak, "Çiftçilerin tek bir çatı altında güçlerini birleştirmelerinin önemli olduğunu belirterek, hükümetimizin çiftçilerimize verdiği makine desteği, tarım sektörümüze önemli ivme kazandırdı. Dolayısıyla artık modern tarım ve hayvancılık uygulamalarını ilimiz sınırları içerisinde görebiliyoruz. İlimiz genelinde tarım ve hayvancılığının arzu edilen seviyeye gelmesi için proje üretmeye devam edeceğiz. Üretken çiftçilerimizin de gayretleriyle tarım ve hayvancılığın daha iyi bir duruma geleceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bakmadan Geçme

Lara kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Lara kaç yaşında, nereli? Lara biyografisi! TOKİ konut ve iş yeri satışı ne zaman? TOKİ açık artırma ne zaman, saat kaçta? ALTIN FİYATALARI DÜŞÜYOR MU? 23 Mayıs canlı altın fiyatları! Ata, yarım, çeyrek, gram altın ne kadar? 23 Mayıs hangi burç? 23 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 23 Mayıs tarihi hangi burç olur? Metin Akdülger Sandık Kokusu dizisinden ayrıldı mı? Sette kriz mi çıktı? EKPSS SONUÇ EKRANI! EKPSS saat kaçta açıklanacak, açıklandı mı? EKPSS sonucu nasıl öğrenilir? Halil İbrahim Özgün kimdir? Halk Tv konuğu Halil İbrahim Özgün kaç yaşında, nereli? Halil İbrahim Özgün biyografisi! Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM! Temmuz ayında asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? GELİNİM MUTFAKTA 23 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128112 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 23 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 23 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

title