Haberler

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'e "Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret" suçundan dava açıldı

Güncelleme:

Sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında "Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Tiyatro oyuncuları Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında, bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle başlatılan soruşturma tamamlandı. Gezen ve Akpınar hakkında "Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret" suçundan ayrı ayrı 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianame mahkemece kabul edilirken tiyatrocuların yargılanmalarına önümüzdeki günlerde asliye ceza mahkemesinde başlanacak.

ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Katıldıkları bir televizyon programında 21 Aralık 2018'de yaptıkları açıklamalar nedeniyle sanatçı Metin Akpınar hakkında "Halkı T.C. hükümetine karşı silahlı isyana tahrik", "Cumhurbaşkanı'na hakaret" , "halkın bir kesimini aşağılama" ve "suçu ve suçluyu övme" suçundan soruşturma başlatılmıştı. Müjdat Gezen ise "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan aynı soruşturmada yer almıştı.

NE OLMUŞTU?

Halk Tv'de yayınlanan 'Halk Arenası' programındaki söylemleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan ve 24 Aralık 2018 tarihinde polis eşliğinde adliyeye getirilen Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün imza atma adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. Karardan 1 ay sonra savcılık, sanatçılar hakkında verilen adli kontrol kararını resen kaldırmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Metin Akpınar Müjdat Gezen Güncel Haberler

500

Yorumlar (34)

sade vatandaş:

sanatçı akademisyen kanaat önderi hangi sıfatı taşırsan taşı , o ülkenin seçilmiş yöneticilerine hakaret edemezsin. edersende karşığını alırsın . eleştiri ve hakaret arasındaki farkı anlamayacak kadar aptal değil bu sözüm ona sanatçı vs. . bunlar insan hakları demokrasi vs çığırkkanlık yaparlar ama taktıkları maskeyi görmeyecek kadar budala bir toplum . . neden ideolojik mezhepçi düşünceleri zehir olanlar yüzünden. . tam bir faşişttirler. . tayyip düşmalığı gözlerini kör etmiş. görmezler duymazlar

37
21
yanıtYanıtla
HADSİZLER:

SİZ SANATINIZI İCRA EDİN SİZİN ÜSTÜNÜZE VAZİFEMİ DE SİZ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA LAF SÖYLÜYORSUNUZ HADSİZLER İLLA EDEP İLLA EDEP

30
21
yanıtYanıtla
OKUR:

BU İKİ SÖZÜMONA SANATÇI KALINTISI, KENDİLERİ GİBİ DÜŞÜNMEYEN VEYA YAŞAMAYAN KİM OLURSA OLSUN İSTEDİKLERİ GİBİ ELEŞTİRİP HATTA HAKARET EDEBİLECEKLERİNİ SANIYORLAR, KENDİLERİNİ HALKIN ÜSTÜNDE SANAN ZAVALLILAR

21
21
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

YİNE AYNI SAYGISIZLAR

19
22
yanıtYanıtla
Birisi:

Zamaninda adam saydigimiz ve sandigimiz soytarilardan bazilari

18
21
yanıtYanıtla
BEN:

Bazı kesim soytarıları kayırmak için aleyhte oy kullanmışlar.hakettilerse yatsın kalsınlar.nefes almaları bile haram onlara

yanıt4
yanıt8
mehmet:

Atacan iceri 1 sene yatiracan hadini bilecek.

14
24
yanıtYanıtla
AHMET:

MEHMET , önce yazmasını öğren , sonra içeri at istediğin kadar yatır . . . OKU , OKU YAZ . YAZ , YAZ OKU . . . . MEHMEEEEET . . . .

yanıt5
yanıt4
silo:

sanane yalakalik yapma

yanıt6
yanıt8
AHMET:

MEHMEEEET , hem yazmasını bilmiyorsun , hem de kurnazlık yapıyorsun . Mehmet arkadaşım , böyle yapma . SİLO da sensin be MEHMET . Bizi kandırdığını mı zannediyorsun ? Yemezler .

yanıt10
yanıt2
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title