Haberler

Muhalefet Tezkereyi Değerlendirdi

Sınır Ötesi Operasyon İçin Rekor Oyla Kabul Edilen Hükümet Tezkeresini Muhalefet Liderleri Değerlendirdi.

-Sınır ötesi operasyon için rekor oyla kabul edilen Hükümet tezkeresini muhalefet liderleri değerlendirdi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Umarım girmemizi gerektiren bir durum olmaz. PKK terörü sona erer. Iraklı yetkililer önlemlerini alır. Türkiye'nin kararlılığını ortaya koyması lazım" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, "TBMM büyük çoğunlukla sınır ötesi operasyon için hükümete yetki verdi. Hayırlı uğurlu olsun. Bu aşamadan sonra bütün sonuçlarıyla sorumluluk iktidarın" dedi.

ANKARA (ANKA) - Sınır ötesi operasyon için rekor oyla kabul edilen Hükümet tezkeresini muhalefet liderleri değerlendirdi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Umarım girmemizi gerektiren bir durum olmaz. PKK terörü sona erer. Iraklı yetkililer önlemlerini alır. Türkiye'nin kararlılığını ortaya koyması lazım" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, "TBMM büyük çoğunlukla sınır ötesi operasyon için hükümete yetki verdi. Hayırlı uğurlu olsun. Bu aşamadan sonra bütün sonuçlarıyla sorumluluk iktidarın" dedi.

TBMM Genel Kurul'unda kabul edilen tezkerenin ardından gazetecilerin tezkere ile ilgili görüşlerini değerlendiren muhalefet liderleri Bahçeli ve Baykal sözlerine, "hayırlı olsun" dilekleriyle başladılar.

-"ERDOĞAN TUTANAKLARI OKUSUN"

CHP Genel Başkanı Baykal, "Umarım girmemizi gerektiren bir durum olmaz. PKK terörü sona erer. Iraklı yetkililer önlemlerini alır. Türkiye'nin kararlılığını ortaya koyması lazım" dedi. Suriye örneğini veren Baykal, Suriye'ye girilmesine gerek kalmadan sorunun çözüldüğünü hatırlatarak "Burada da öyle olmasını tercih ederiz" diye konuştu. Tezkere görüşmelerinde CHP grubu adına konuşan İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ'ın konuşmasının ders niteliğinde olduğunu söyleyen Baykal, "Başbakan Meclis tutanaklarından çıkarsın. Sakin sakin, güzelce okusun" dedi.

Hükümetin böyle bir yetkiyi aldıktan sonra şartlar gerektirdiği halde kullanılmamasının güçlük yaratacağını savunan Baykal, şunları söyledi:

"Bundan önceki tezkereler terörün tırmanışı nedeniyle ele alınmamıştı. ABD'nin Irak'a müdahalesiyle ilgili bizim de katılıp katılmamamızla ilgiliydi. Türkiye ABD'nin siparişi üstüne ya da bölgedeki talep için tezkereyi çıkarmıyor. Mecburiyet kazandığı için çıkarıyor. Türkiye'nin kararlılığını yansıtması lazım. Bütünleyici politikayla yaklaşılması halinde müdahaleye gerek kalmadan sorun çözülebilir. Bize düşen görev, karara zafiyet getirmek değil destek olmak, amacına ulaşmasını sağlamaktır. Bu karar Irak'ı caydırmayı amaçlamalıdır.

Baykal referandumula ilgili sorulara ise, "hukuk skandalı" yanıtını verdi.

-"DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ"

MHP Genel Başkanı Bahçeli ise, "TBMM büyük çoğunlukla sınır ötesi operasyon için hükümete yetki verdi. Hayırlı uğurlu olsun. Bu aşamadan sonra bütün sonuçlarıyla sorumluluk iktidarın. İnşallah gereği neyse cesaretle yaparlar. Biz MHP olarak desteği devam edeceğiz" dedi. Fire konusunda ise Bahçeli, "DTP açıklamaları doğrultusunda hareket eti. Biz kimin ne yaptığını saymıyoruz" şeklinde konuştu.

-"OYUMUZ KAHVERENGİ"

Bahçeli referandum konusunda ise,"Cumhurbaşkanının meşruiyetinin tartışılması aşamasında MHP gereğini yaptı. Oyumuz 'hayır'dır, kahverengi" şeklinde görüş bildirdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title