Haberler

MUĞLA YOLDA BULDUĞU YAVRU EBABİL KUŞUNA SAHİP ÇIKTI

Muğla'da sokakta yürüyen 34 yaşındaki Sabahattin Yılmaz, yolda çırpınırken bulduğu yavru kuşa sahip çıktı.

Muğla'da sokakta yürüyen 34 yaşındaki Sabahattin Yılmaz, yolda çırpınırken bulduğu yavru kuşa sahip çıktı. Araştırma yapan Yılmaz, bunun ebabil kuşu olduğunu öğrendi.

Menteşe ilçesindeki bir kuruyemişçide çalışan evli ve 1 çocuk babası Sabahattin Yılmaz, geçen çarşamba günü saat 14.00 sıralarında, işi için bankaya gitti. İşini hallettikten sonra iş yerine dönmek üzere yola koyulan Yılmaz, Şeyh Mahallesi İsmet İnönü Caddesi üzerinde yürürken yerde çırpınan yavru bir kuş buldu. Sahip çıktığı kuşu iş yerine götüren Yılmaz, kuşa su verdi ve haşladığı yumurtayı yedirdi. İnternette araştırma yapan Yılmaz, kuşun Kuran'ı Kerim'deki Fil suresinde geçen ve birçok dini hikayeye konu olan ebabil kuşu olduğunu öğrendi. Sabahattin Yılmaz, bunun üzerine zaman kaybetmeden Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nü arayarak durumu bildirdi. Yetkililerin iş yerine gelerek, yavru kuşu teslim alacağı öğrenildi.

Kuşu asfaltın ortasında dururken gördüğünü belirten Yılmaz, "Araçların çiğnememesi için hemen aldım. Farklı bir kuş türü olduğu için internette araştırma yaptım. Ebalil kuşu olduğunu öğrendim. Haşladığım yumurtayı, bebe bisküvisi ile karıştırarak yediriyorum" dedi.

Kuruyemiş dükkanına alışveriş yapmak için gelen müşteriler de kafes içerisindeki ebabil kuşuna ilgi gösteriyor.

Veteriner Yusuf Kayacık ise, "Ebabil yavruları genelde bu mevsimde görülüyor. Bu yavru ağaçtan düşmüş olabilir. Vatandaşlarımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sabahattin Yılmaz Muğla Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title