Haberler

Muğla'da Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Muğla'da silah altına alınan 365. kısa dönem 170 er, törenle yemin etti.

Muğla'da silah altına alınan 365. kısa dönem 170 er, törenle yemin etti.

Muğla Spor Salonu'nda düzenlenen törene, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Jandarma Alay Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve asker aileleri katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende, temel eğitimini tamamlayan 160 kısa dönem asker, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların üzerine el koyarak yemin etti. Yemin töreni sırasında çalınan Jandarma Marşı'na aileler de alkışlarla eşlik etti. Törende, kısa dönem erler tarafından jandarma şiirleri okundu.

Muğla Valisi Amir Çiçek, törende yaptığı konuşmada, mazisi kahramanlıklarla dolu Türk ordusunun, her zaman Türk milletinin göz bebeği olduğunu söyledi.

15 Temmuz'da ihanet çetelerinin Türkiye'yi bölme girişiminde bulunduğunu hatırlatan Çiçek, "16 Temmuz'da bu hainleri yakalayıp, adalete teslim etmek için vatan evlatları gece gündüz silah elinde çalışma yürüttü. Kahraman askerlerimiz darbeci hainlere bu memleketin bölünemeyeceğini, bayrağın göklerden indirilemeyeceğini, ezanların susturulamayacağını gösterdi. Biz Türk asker ocağı düşman yetiştiren değil, vatanına, milletine bağlı dost yetiştiren ocaktır." dedi.

Jandarma Alay Komutanı Albay Yavuz Özfidan ise Türk milletinin, şanlı ordusuna her zaman güvendiğini dile getirdi.

Muğla'da birliklerine teslim olan kısa dönem erlerin bugün eğitimlerini başarıyla tamamlayarak 177 yıldır ülkeye hizmet eden Jandarma Teşkilatı'nın bir mensubu olduğuna işaret eden Özfidan, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet yaşaması için anayasamızın değişmez ilkelerine bağlı ve milletimizin emrinde, silah arkadaşlarınızla kader birliği yaptınız. Kanun ve nizamı, doğruluğu ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sağdık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti sarsılmaz omuzlarınızda daima yükselecek, bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir."

Mehmetçik ailelerine seslenen Özfidan, "Her anne ve baba, oğlunun askerlik yaptığını görmek ve bununla gururlanmak ister. Hepinizin bildiği gibi şuandan itibaren Mehmetçik adını alan evlatlarınız yüce milletimizin de gurur kaynağıdır. Evlatlarınız şimdi gururla asker olmanın onuruyla dimdik ayaktalar. Onlarla ne kadar övünseniz azdır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından birliğine ilk katılan er Asım Ercan'a ödülünü Vali Amir Çiçek verdi.

Tören geçişinin ardından aileler askerlerle bir araya geldi.

Kaynak: AA / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mansur Harmandar Amir Çiçek Çetinkaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title