Haberler

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Güncelleme:

MSB, Suriye sınırında üst düzey bir askerin makam aracıyla insan kaçakçılığı yapıldığı iddialarına yanıt verdi. Yapılan açıklamada, ''Olaya karışan kişiler tutuklanmışlardır. Sözleşmeli personelin sözleşmeleri fesih edilmiş, diğer personel yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Birlik komutanı Tuğgeneral emekliliğe sevk edilmiştir. Söz konusu olayda sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirilmiştir'' ifadeleri yer aldı.

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'de görev yapan bir Tugay Komutanının makam aracıyla insan kaçaklığı yapıldığına dair haberlerle ilgili olarak, eyleme karışan Tuğgeneralin emekliliğe sevk edildiğini duyurdu.

SURİYE'DEKİ BİRLİK KOMUTANI'NIN MAKAM ARACIYLA İNSAN KAÇAKÇILIĞI

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Suriye'de görev yapan bir Tugay Komutanı'nın makam aracıyla insan kaçaklığı yapıldığına dair haberlerle ilgili olarak şu bilgileri paylaştı:

"Suriye'de görevli bir Tugay Komutanının makam aracıyla Emir Astsubayı ve koruma personeli tarafından eylemin gerçekleştirildiği hususu tarafımızdan tespit edilmiş ve savcılığa bildirilmiştir. Olay hakkında adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Hazırlık soruşturması adli makamlar tarafından gizli olarak yürütülmektedir. Olaya karışan kişiler tutuklanmışlardır. Sözleşmeli personelin sözleşmeleri fesih edilmiş, diğer personel yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Birlik komutanı Tuğgeneral emekliliğe sevk edilmiştir. Söz konusu olayda sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirilmiştir."

"YENİDEN YAŞANMAMASI İÇİN TEDBİR ALINMAKTADIR"

MSB'nin yaptığı açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetlerinde, binlerce yıllık köklü geleneklerimiz ile millî ve manevi değerlerimizden süzülen kurallara dayanan ve askerliğin temelini oluşturan disiplini sarsan bu tür davranışların kabul edilmesi mümkün değildir ve derhâl gereği yapılmıştır. Böyle olayların yeniden yaşanmamasına yönelik her türlü tedbir alınmaktadır. Bu tarz münferit hadiselerin tüm Türk Silahlı Kuvvetlerini töhmet altında bırakacak şekilde değerlendirilmesi, ülkemize yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve sınır ötesinde görevlerini kahramanlık ve fedakârlıkla yerine getiren kahraman ordumuza zarar vermekten başka anlam taşımamaktadır." ifadelerine yer verildi.

MSB: Suriye'den makam aracıyla insan kaçakçılığı eylemine karışan Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Haberler.com / Ayça Elal - Güncel

Milli Savunma Bakanlığı Tuğgeneral Suriye Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500

Yorumlar (73)

hasan:

Madalya verilmiş adama emekli edilip

1281
21
yanıtYanıtla
Davut YALANCI:

Arkadaşlar ne diye kötü yorum yapıyorsunuz general hakkında. Önce icişleri bakanı soylu efendi, sınırımızı namusumuz gibi koruyoruz dediği zamanları aklınıza getirin. Bundan üç beş yıl öncesi. Van da Ağrı da insalar videolar çekiyordu. Anayoldan sürüler halinde geldiklerini.. Ne jandarma ne de polis müdahale bile etmiyordu. Inanmayan varsa youtuba yazıp izlesin. Bu işler onların inisiyatifinde olan şeyler değil bence. Tepeden emir olmadan sürü sürü gelemezlerdi. Sanki yol geçen hanı gibiydi

yanıt493
yanıt143
Narter Nart:

toplumca boğazımıza kadar mı batmışız...belki de..

yanıt380
yanıt14
Nuri Aga:

Tugay komutanının haberi bile yoktur belki de. DAVUT sana katılıyorum ayrıca.

yanıt64
yanıt37
okan:

"emeklilik'mi" e birde kırmı halı serip uğurlasaydınız bari!!!

730
12
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

Generalin belki olaydan hebri yoktur. sadece gevşek tutum gösterdiği bunu tespit edemediği için göreivi iyi yapamadığı için emekli edilm,iş olabilir.

yanıt272
yanıt183
Serkan Kaplan:

o zaman görevini yapmıyor demektir. İnsanlar bunlara namusunu emanet ediyor. Gevşeklik kabul edilemez.

yanıt246
yanıt5
Murat Yıldırım:

Kaçaklar zaten kendileri geçerler Generali ne yapacaklar :)

yanıt87
yanıt16
Cevap :

Ceza alacağına emekli edilmiş olaya bak !

480
14
yanıtYanıtla
duran sari:

Ceza verseler işin içinde kimler var kimler

yanıt27
yanıt2
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title