Haberler

MİT TIR'larının Durdurulması Davasında 5 Askere Tahliye

Güncelleme:

Yargıtay 16. Ceza Dairesince görüşülen "Adana ve Hatay'da MİT'e ait tırların durdurulması"na ilişkin davada, tutuklu askerlerden 5'inin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesince görüşülen "Adana ve Hatay'da MİT'e ait tırların durdurulması"na ilişkin davada, birleştirilen dosyalardaki tutuklu sanıklardan 5'inin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

21'İ TUTUKLU 46 SANIK

Davanın yedinci duruşması, tutuklu sanık sayısının fazlalığı ve Yargıtaydaki salonların yetersizliği nedeniyle Ankara Adliyesindeki büyük salonda yapıldı.

Gizlilik kararı nedeniyle basına kapalı devam eden davada, eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay, eski savcılar Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Ahmet Karaca yargılanıyor.

Adana ve İstanbul'daki davaların bu davayla birleştirilmesiyle yargılanan sanık sayısı 21'i tutuklu olmak üzere 46'ya yükselmişti.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA 5 ASKERE TAHLİYE

Duruşmada, birleştirilen dosyalardaki tutuklu sanıklardan Mehmet Fırat, Hayati Özcan, Gökhan Bakışkan, Sezai Akyüz ve İsmail Önder Ata'nın, üzerlerine atılı suçun vasfı, mevcut delil durumu ve tutuklu kaldıkları süre itibarıyla tutukluluk hallerinin kaldırılmasına karar verildi. Bu sanıklarla ilgili yurt dışına çıkış yasağı konuldu ve duruşmaları takip konusunda adli kontrol uygulanması kararlaştırıldı.

DURUŞMA 18 TEMMUZ'DA

Usul itirazlarının görüşüldüğü duruşmada, diğer tahliye talepleri reddedildi. Duruşma, 18 Temmuz'a bırakıldı.

YARGITAY "DURUŞMA KAPALI YAPILSIN" DEMİŞTİ

Yargıtay 16. Ceza Dairesi Heyeti, davanın ilk duruşmasında, "davanın mahiyeti itibarıyla kamu güvenliğinin kesin olarak gerekli kılması nedeniyle bu aşamada sanıkların savunmasının alınması sırasında Ceza Muhakemesi Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince duruşmanın kapalı yapılması"na oy birliğiyle karar vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Hayati Özcan Yargıtay Güncel Haberler

Koca şiddetine daha fazla dayanamadı! Mahalleli, dayakçı kocanın kaburgalarını kırdı

Koca şiddetine daha fazla dayanamadı! Mahalleli, dayakçı kocanın kaburgalarını kırdı

Bomba iddia! Akşener, Erdoğan'dan oğlu Fatih'in Paris Büyükelçiliği'ne atanmasını istemiş

Bomba iddia! Akşener, Erdoğan'dan oğlu Fatih'in Paris Büyükelçiliği'ne atanmasını istemiş

Terör örgütü PKK/PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde yapmayı planladığı sözde seçimler ertelendi

Terör örgütü PKK/PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde yapmayı planladığı sözde seçimler ertelendi

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

500

Yorumlar (28)

misafir:

türkiye bu duruma düşmesının tek sorumlusu koyunlar zan ediyorlarki her zaman hırsızlığı yapacak ve saray uğruna bu kadar can giti bi o kararıde ocaklara ateş düştü ama bu ateş onlarida saracak yakındır bu kana bu tahribata her kimse sebep olmuşsa allah onlarada evlat acısı yaşatsın amin amin amin

21
6
yanıtYanıtla
Recep Atli:

Evlat acisi degilde baba acisi yasatacak gibi görünüyor. Veya aciyi hep beraber ailecek tadacaklar.

yanıt6
yanıt2
...:

O TIRLARLA GÖNDERİLEN SİLAHLAR HEPSİ BİZE DÖNDÜ. . . SURİYEDE SAVAŞ UZADI . . . DAHA ÇOK ÖLÜ VE DAHA ÇOK MÜLTECİ OLDU . . . . PKK VE PYD İŞİD İLE SAVAŞMAYA BAŞLADI VE DÜNYA DAHA SEMPATİ İLE BAKMAYA BAŞLADI . . . NEREDEYSE TERÖR ÖRGÜTÜ LİSTESİNDEN ÇIKACAKLAR . . . . OLAN BENİM MİLLETİME HALKIMA OLDU . . . . . BUNU TEK SORUMLUSU AKP DİR . . . .

19
3
yanıtYanıtla
YALANCI AKPNİN MUMU YATSIYA KADAR YANAR:

YARGITAYIN SON GÜNLERDE VERDİĞİ KARARLAR SİZİ YANILTMASIN SADECE AKPNİN ETKİSİ ALTINDA DEĞİLMİŞ İZLENİMİ VERMEYE ÇALIŞIYOR. TAYYİPİN BAŞKANLIĞI TEHLİKEYE GİRMESİN DİYE AKP ETKİSİ ALTINDA KALMIYORMUŞ NUMARASI YARGITAYIN

15
4
yanıtYanıtla
mka:

allah belanızı versın bosu bosuna bu ınsanları hapıs ettınız baskanlık dahı senı ve sulalenı kurtarmıyacak ıyı bılesın

14
1
yanıtYanıtla
GARİP YOLCU:

NİYE ZATİ TUTUKLUYORLARYA SİLAH NERYE GİTTİĞİ BELLİ ŞİMDİ O SİLAHLAR BİZE DÖNDÜ BİRİLERİ O SİLAHLARDAN PAY ALIYOR DİYE İNSANINI NİYE TUTUKLUYORSUNUZ BU İKTİDAR GİDERSE BU MİT NASIL HESAP VERECEK

10
5
yanıtYanıtla
velhasıl:

Kafa Paralel ihanetin kafası olunca farklı bir yorum çıkmaz. . . Hainler ülkemden defolun. . .

yanıt4
yanıt9
Hodri meydan:

Askerler idam edilmeli. Eger bir ihanet eger bir hainlik varsa idam sarttir. Eger yoksa onlari tutuklayanlar idam edilmesi gerekir. Ayni sekilde onlari oraya gönderen siyasetciler idam edilmeli.

10
4
yanıtYanıtla
cem:

apoyu evinde beslersin, askeri idam edersin.

yanıt6
yanıt4
adalet:

evet katılıyorum vatana ihanet idamlık olmalı ama teröristlerin silah depolamasına izin veren yöneticilerden başlamalı haydi bakalım sözünün arkasında mısın hodri meydan

yanıt12
yanıt0
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title