Haberler

MİT Savcısı Soruşturmadan Alındı

Güncelleme:

MİT mensuplarını ifadeye çağıran KCK savcısı Sadrettin Sarıkaya, soruşturma dosyasından alındı.

Terör örgütü KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında olduğu 5 MİT görevlisini ifadeye çağrılmasının ardından soruşturma savcısı Sadrettin Sarıkaya dosyadaki görevinden alındı. Sarıkaya'nın yerine savcılar İsmail Işık ve Adem Özcan görevlendirildi.

KCK soruşturmasını yürüten Savcı Sarıkaya'nın MİT'çileri ifadeye çağırması bir anda gündemde ilk sıraya yerleşmiş ve hükümetin çoğunluğunun tepkisini çekmişti. Günlerdir tartışma konusu olan bu gelişmenin ardından savcı Sadrettin Sarıkaya, soruşturma dosyasındaki görevinden alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, Sarıkaya'nın yerine iki özel yetkili savcıyı dosyada görevlendirdi. Soruşturmaya savcılar İsmail Işık ve Adem Özcan görevlendirildi. Savcı Bilal Bayraktar'ın soruşturma dosyasındaki görevi ise devam ediyor. Savcılar Bayraktar, Işık ve Özcan soruşturmayı birlikte yürütecek.

Sarıkaya'nın dosyadaki görevinden alınmasının nedenine ilişkin bir açıklama yapılmazken Başsavcı Vekili Seçen dün savcılan Sadrettin Sarıkaya, İsmail Işık ve Adem Özcan ile bir toplantı yapmıştı.

SAVCI SARIKAYA: YAPACAK BİRŞEY YOK

Görevden alınan Savcı Sadrettin Sarıkaya, "Yapacak birşey yok. Başsavcının takdiri. Görevlendirme bugün oldu. Biz görevimizi yaptık" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sadrettin Sarıkaya Ferhat Sarıkaya Hakan Fidan İsmail Işık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title