Haberler

Minik Uğur Böcekleri, Bursa'da 6 Bin 500 Fidan Dikti

Çeşitli Sivil Toplum Örgütlerinin Oluşturduğu Türkiye Uğur Böcekleri Projesi Kapsamında İnegöl İlçesindeki Boğazköy Barajı Civarına Minik Beyaz Uğur Böcekleri Tarafından 6 Bin 500 Fidan Dikildi.

Çeşitli sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Türkiye Uğur Böcekleri projesi kapsamında İnegöl ilçesindeki Boğazköy Barajı civarına minik beyaz uğur böcekleri tarafından 6 bin 500 fidan dikildi.

Devlet Su İşleri (DSİ), Türkiye Uğur Böcekleri'nin sponsorluğunda İnegöl ilçesindeki Boğazköy Barajı civarına kurulan Erdoğan İzgören Hatıra Ormanı'na fidan dikimi yaptı. Bursa'daki birçok ilköğretim okulu öğrencisinin katıldığı törende, 175 dekarlık alana bir yıl içerisinde bin tane akasya, bin 350 tane çınar, iki bin tane fıstık çamı, 800 tane badem olmak üzere toplam 6 bin 500 fidan dikilecek. Törende konuşan Kırmızı Uğur Böceği Zafer Erbaşlar, bu sene ilk defa Bursa'da pilot proje başlattıklarını söyleyerek, "Hatıra ormanları zinciri oluşturmaya başladık. İlkini de Bursa'da DSİ'nin büyük desteğiyle gerçekleştirdik. 6 bin 500 fidan diktik. Amacımız, köylülere katkı sağlamak. Sadece çevreyi güzelleştirmek değil, köylülere gelecekte maddi destek olmaktır. Umarım fidanlar yeşerir ve hedefimize ulaşırız" dedi.

Kırmızı Uğur Böceği Serkan Duru ise projede yaklaşık 300 tane beyaz uğur böceği olduğunu belirterek, "Hayata yeni bir şey katacakları için çok mutlular. Projede düşündüğümüz şey her sene farklı illerde hatıra ormanları oluştrmak. İnşallah bu gönüllülerimizle başarırız. Bunu başarmak için uğraşıyoruz. Cezaevlerinden, üniversitelere kadar birçok yerde seminerler düzenliyoruz. Aramızda çeşitli renklerde uğur böcekleri var. Aramıza yeni katılanlar beyaz uğur böceği oluyor. Kırmızı uğur böceği olmak için belli sayıda insana eğitim vermek gerekiyor. Kırmızı uğur böceği olduktan sonra heryerde eğitim verebiliyorsunuz. Bu seminerleri tamamen kendiniz ayarlıyorsunuz. Amaç kişinin girişimciliğini artırmak. Bursa'da da birçok yerde seminer düzenledik. Haziran sonu gibi de Çanakkale'de 2-3 günlük eğitim kampı düzenleyeceğiz. Oradaki atalarımız bizlerin rahat yaşayabilmesi için kendi hayatlarından vazgeçmiş. Hem atalarımızı yad edeceğiz, hem de beyaz uğur böceklerimize kapsamlı eğitim vereceğiz" diye konuştu.

Projeye destek veren Elma Yayınevi'nin Genel Müdürü Mustafa Baştürk, projeyi gönülden desteklerini ifade ederek, "Yayınevi olarak her yıl matbaamızda kitaplarımızı basmak için harcadığımız kağıt miktarını hesaplıyoruz. Onlara karşılık gelen ağacın adet başına 4 katını dikiyoruz. Projeye iki yıldır destek veriyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye Uğur Böcekleri'nin, 4 yıl boyunca dikilen fidanların bakımını ve sulamasını yapacağı, toplam 15 bin YTL'ye mal olacağı öğrenildi.

(OMR-MŞ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title