Haberler

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Yeni müfredat 1, 5 ve 9. sınıflarda gelecek eğitim döneminde uygulanacak

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında ilk önce 1'inci, 5'inci ve 9'uncu sınıflarda uygulanacağını açıkladı. Bakan Tekin, "Çalışmaların yüzde 80'i bitmiş durumda, önümüzdeki haftalarda tamamlanacak. Kademeli olarak uygulamaya geçilecek." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatla ilgili açıklamalarda bulunarak kademeli olarak uygulanacak müfredatın 1'inci, 5'inci ve 9'uncu sınıflarda 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında başlayacağını söyledi.

Bakan Tekin, dünkü Kabine toplantısının ardından gazetecilere yeni müfredatla ilgili bilgi verdi. Buna göre, uygulama 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında 1'inci, 5'inci ve 9'uncu sınıflarda başlayacak. Çalışmalar tamamlanınca yeni müfredat kamuoyuna tanıtılacak.

MATEMATİK DERSİNDEN BAZI KONULAR ÇIKARILDI MI?

Matematik dersinden bazı konuların çıkarıldığına yönelik iddiaları da yanıtlayan Bakan Tekin, şu ifadeleri kullandı:

"Talim Terbiye Kurulumuzun çalışmaları sürüyor. Çalışmaların yüzde 80'i tamamlandı. Müfredat hazırlığı için alanında uzman yaklaşık 2 bin kişi çalışıyor. Bunların yüzde 40'ı akademisyen, gerisi öğretmen. İşin bilimsel boyutunda ilgili akademisyenler, uygulamada da öğretmenler var. Bunlara göre değerlendiriliyor.

Bizim önemsediğimiz öğrencilerin düzeyleri. Lisans düzeyinde okutulması gereken herhangi bir bilginin zorunlu eğitim çağında verilmesi gerekli midir? Denetlemek ve onaylamakla görevli Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, ilkesel olarak çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredatı ortaya koyacak."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Eğitim Güncel Haberler

500

Yorumlar (48)

JY:

DIN DERSINI CIKARIN, MATEMATIK FEN BILIMLERI FELSEFE DERSLERINI ZORUNLU YAPIN. GELECEK MATEMATIK VE FEN BILIMLERINDE HERKESIN AZ COK BILMESI LAZIM. DINI EGITIMI AILELER ISTEDIGI KADAR EVDE VERSIN.

329
469
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

hiç uzatmamış JY... hepimiz birden toptan gavur olalım, cehennemim dibini boylayalım diyorsun yani. sizin gidin kardeş biz istemiyoruz. biz dünyada da insan gibi yaşamak, bilimle gelişmek, ahlakla huzur bulmak istiyoruz.

yanıt304
yanıt276
esrefpasali:

din dersini ara tatillerde cami imamlari versin, kaynagindan ogrensin cocuklar, din dersine giren ogretmenin imam kadar bilgili oldugunu zannetmiyorum.. mufredati egitimciler oturup tartisip duzene koysun zirt pirt degismez mufredat...20 senedir hicbir ogrenci basladigi mufredat ile okulunu bitiremedi, yazik...

yanıt143
yanıt194
D:

JY BİLİM AÇIKLAR, FELSEFE DÜŞÜNDÜRÜR, DİN ANLAMLANDIRIR. BU BÖYLEDİR BİRİ BİRİSİSİZ OLMAZ. LÜTFEN YETERİ KADAR BİLGİLİ OLMADIĞINIZ KONULARDA YAZMAYIN

yanıt153
yanıt66
Murat TUNÇ:

Fizik, matematik ve felsefe derslerini de evde verebilirsiniz o halde JY, zaten derdimiz çocukların biz tam zamanlı köleliğimize devam ederken birileri tarafından kontrollü şekilde eğitilmesi değil mi? boş verin kafanıza takmayın ileriyi düşünmeyin. tesekkurler

yanıt20
yanıt50
Mehmet Vatandaş:

Milli Eğitim değil yaz boz tahtası her bakan değiştiğinde sistem, müfredat değişiyorsa bunun adı milli eğitim olmaz

300
9
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

öyle 20 yıl değil 38 yıl eğitim camiasının içinde bulunan biri olarak diyorum ki ne kadar kolaylaştırırsanız kalite o kadar düşüyor ayrıca meslek liseleri en başarısızların gitmek zorunda kaldığı okullar olmaktan çıkarılmalı sistem ve müfredat değişiklikleri sırf ideolojik yaklaşımlarla yapılmamalı

yanıt128
yanıt2
corci:

özel okul ücretleri daha da uçacak desenize.

143
8
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Özel okulu batsın. Yemek ücreti bile 50 Bi lira

yanıt47
yanıt6
Hasan Ağa:

Benim önerim de Atatürk ilke ve inkılaplarının müfredattan kaldırılması

5
40
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title