Haberler

Milli Balistik Merkezi'nin 2022'nin sonunda tamamlanması planlanıyor

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Balistik Test Merkezi'nin 2022 yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Balistik Test Merkezi'nin 2022 yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezin Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile tüm güvenlik birimleri tarafından ortak bir şekilde planlandığını belirtti.

Test merkezinin Gölbaşı'nda bulunan Kriminal Daire Başkanlığı Yerleşkesi'nin yanına kurulacağını ifade eden Soylu, şunları kaydetti:

"Bizim için böyle bir Milli Balistik Merkez önemli. Sebebi, biz özellikle bu deneylerimizi ve bu laboratuvar çalışmalarımızı yurt dışında yaptırıyorduk. Çok gelişmiş bir merkezin altyapı hazırlıkları başlıyor. Zannediyorum bu yılın yarısından itibaren bina ve inşa faaliyetleri başlayacak. Çok çabuk bir zaman içerisinde Türkiye'nin Milli Balistik Merkezi olabileceğini ifade etmek istiyorum.

Özellikle savunma sanayinde faaliyet gösteren firmalarımızın üretmiş oldukları hafif ateşli silah mühimmat ve balistik koruyucu yelek, araç, zırh, cam, ayrıca kamunun aldığı, alacağı savunma sanayi ürünlerinin uluslararası standartlara uygun olup olmadığı amacıyla yurtdışına yapılan test ve muayenelere 2005-2015 yılları arasında 130 milyon dolar ödenmiş."

Kriminal Daire Başkanlığı'nın Milli Balistik Test Merkezi'nin kurulması çalışmalarına 2015'te başladığını hatırlatan Soylu, "Savunma Sanayi Başkanlığı öncülüğünde bugün gelinen aşamada proje, ilgili kurullardan onay alarak bütçesi ayrıldı. Avan Projesi ve fizibilite çalışmaları yapılan merkezin 2022'nin sonuna kadar bitmesi planlanıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title