Haberler

MHP Muhalefet Şerhini Hazırladı

MHP Muhalefet şerhini hazırladı 4 ESKİ Bakana ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu üyesi MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 3 klasörden oluşan muhalefet şerhini hazırladığını ve içinde somut delil olarak gördükleri her dosyayı ekledikleri ve Meclis Başkanlığına sunacaklarını söyledi.

MHP Muhalefet şerhini hazırladı

4 ESKİ Bakana ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu üyesi MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 3 klasörden oluşan muhalefet şerhini hazırladığını ve içinde somut delil olarak gördükleri her dosyayı ekledikleri ve Meclis Başkanlığına sunacaklarını söyledi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Dedeoğlu, Eski 4 bakanın Yüce Divan'a gönderilmeme kararının siyasi olduğunu, ancak henüz işin bitmediğini ve Meclis Genel Kurulunda da oylama yapılacağını söyledi.

Şuana kadar komisyon raporunun ellerine geçmediğini belirten Dedeoğlu, "Rapor gelmeden başkanın beyanatına göre sonuç itibariyle, oylamadan çıkan sonuca göre rapor hazırlanacak dendi ve biz raporu hazırladık. Meclis Başkanlığına teslim edeceğiz. Yüce Divana gönderilmemesi Türk halkını derinden yaralamıştır. Böyle bir beklenti vardı. Hukukun üstünlüğünü savunan bu hükümet, Anayasa Mahkemesine güvenmediler. Anayasa Mahkemesi milletimizin en büyük mahkemesidir. Oraya da eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve hükümet tarafından atanmış üyeler vardı. Bir hükümet Anayasa Mahkemesine güvenmeyecekse millet ne yapacak. Raporumuzu, son kontrolümüzden sonra 3 klasörle teslim edeceğiz" dedi.

Tapelerin imha edileceğinin hatırlatılması üzerine Dedeoğlu, "Oylama bittikten sonra toplantı kapanırken komisyon başkanı, tapelerin imha edileceği beyanında bulundu, hatta toplantı bitmişti. Ben söz alarak böyle bir şeyin olamayacağını, delilleri yok etme yetkisinin kendisinde olmadığını söyledim. Kaldı ki iş bitmedi, Genel Kurulda Yüce Divan'a sevk kararı çıktığında ne ile mahkemede hangi delillerle yargılanacak?" diye cevapladı.

Hazırlanan muhalefet şerhinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin olup olmadığı yönündeki soruya Dedeoğlu, "Bu konuda dinlenmesi gereken, soruşturma komisyonunda tanıklık yapması gereken çok insan vardı. Birçok doneler var. Ben dilekçe verdim. Evet dönemin başbakanı da vardı ama dikkate alınmadı. Hazırladığımız dosyaya, Somut delil olarak gördüğümüz her şeyi bu rapor içine koyduk" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mesut Dedeoğlu Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title