Haberler

MHP Heyetinin Aksaray'da Salgın Araştırması

Aksaray'da Yaklaşık 8 Bin Kişiyi Etkileyen Norovirüs Salgınını İncelemek İçin Aksaray'a Gelen ve Acil Serviste Bazı Hastaları Muayene Eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, "Sudaki Yeterli Hiper Klorlama ile Hastalık Kontrol Altına Alınmış Görünüyor" Dedi.

Aksaray'da yaklaşık 8 bin kişiyi etkileyen norovirüs salgınını incelemek için Aksaray'a gelen ve acil serviste bazı hastaları muayene eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, "Sudaki yeterli hiper klorlama ile hastalık kontrol altına alınmış görünüyor" dedi.

Aksaray'daki norovirüs salgınını yerinde incelemek için beraberinde MHP'li Sağlık Komisyonu üyesi Hasan Çalış, Niğde Milletvekili Mümin İnan ve Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul ile birlikte Aksaray'a gelen Kırıkkale Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş ilk olarak Aksaray Valisi Sebati Buyuran'ı ziyaret etti. Vali Buyuran'dan yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgi alan Durmuş, yağışların ve kanalizasyon çalışmalarının olduğu bir dönemde bu tür vakaların olabileceğini belirterek, "Bu tür vakalar bu mevsimlerde olabilir ancak birilerini korumak amacıyla var olan bir şey gizlenmezse ve bunun üzerine gidilirse bunların üstesinden gelinebilir. İş hayatı zaten zor durumda, daha fazla zorlaştırmamak için hastalık kontrol altına girmişse haberlerde o düzeye getirilirse buranın da ekonomisi çökertilmemiş olur" diye konuştu.

Daha sonra Aksaray Devlet Hastanesi'ne geçen Osman Durmuş başkanlığındaki heyet, başhekimlikte kısa bir bilgi aldı. Hastane yetkilileriyle acil serviste virüsten etkilenerek gelen hastaları ziyaret eden Osman Durmuş bir hastanın muayenesini yaptı. Bazı hastalarla sohbet eden Durmuş acil servis çıkışında da yaptığı açıklamada, "Şikayeti olan hastalardan birkaçını biraz evvel doktor arkadaşlarla birlikte inceledim. İklim değişikliklerine bağlı, cereyana ve sıcağa bağlı bağırsaklar gaz yapar, onun da ağrısı olur. İncelememize göre ishal gibi görünmüyor. Bunu bir müjde olarak da söyleyebilirsiniz" şeklinde konuştu.

MHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında da korkulacak bir durum olmadığını vurgulayan Osman Durmuş, "Ayın 13'ünde başlayan Aksaray'daki su enfeksiyonu hastanede gezerek inceledik. Karın ağrısıyla gelen hastaları bizzat muayene ettim. Görebildiğim kadarıyla başlangıçtaki kargaşa, yetkisiz kişilerin halkı su içmeye devam ettirmesi fiiline rağmen sudaki yeterli hiper klorlama ile hastalık kontrol altına alınmış görünüyor. Ziyaret ettiğimiz kişilerde bir bağırsak enfeksiyonu bulgusu dinlemede yok. Tabi ki hastane ileri tetkikleri yapacak. Aksaray'da kanalizasyon çalışması sırasında veya yağmur sularıyla yada kendi su şebekesine bağlı bir bulaşma olmuştur" ifadelerini kullandı.

Aksaraylılara hastalığın kontrol altında göründüğünü söylemek isteğini belirten Osman Durmuş şöyle devam etti:

"Bu tür kazalarla bulaşma olduğu zaman tedbir sularda klor düzeyini arttırmak ve suda mikrobu yok etmektir. Şu anda görünen şey, Aksaray'da enfeksiyon kontrol altına alınmıştır. Bir düzensizlik yapılır, klorlama kesilir, yeniden enfeksiyon çıkarsa yine bu salgın artabilir. Paniğe gerek yoktur. Şehir içi şebeke suyu tüketilmesi bazılarının da menfaatlerinin aleyhinedir. Bunun için ishalin sürüyor görüntüsünü vermek birilerinin rantına yardım eder ama halkı huzursuz eder. Bu doğru değildir. Gerçek vakalar hastaneye gitsin. En ufak şüphesi olan da ben hastayım diye oralarda yığılma yapmasın. Şu anda hastanede herhangi bir yığılma yok. Müracaat sayısı düşmüş. Orada müracaat edenlerde de tekrar ediyorum ciddi bir ishal belirtisi yok." (HÇ-FM-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title