Haberler

Meslek Seçimi İçin Harekete Geçin

Alman Eğitim Bakanlığı'nın gençlere yönelik eğitim çalışmalarından dolayı ödüle layık gördüğü eğitim danışmanı Halil Cesur, "Yanlış meslek seçiminde bulunmak istemiyorsanız zamanında harekete geçin" diyerek gençlere çağrıda bulundu.

Alman Eğitim Bakanlığı'nın gençlere yönelik eğitim çalışmalarından dolayı ödüle layık gördüğü eğitim danışmanı Halil Cesur, "Yanlış meslek seçiminde bulunmak istemiyorsanız zamanında harekete geçin" diyerek gençlere çağrıda bulundu.

Almanya'nın Bavyera Eyaleti'ne bağlı Schweinfurt ve çevresindeki gençlere eğitim hizmeti veren Esnaflar Odası'na bağlı Unterfranken Eğitim Enstitüsü Danışmanı Halil Cesur "Gençlerin en büyük eksiği imkanları yeteri kadar araştırmamak" dedi. Halil Cesur " Almanya'da Herkese Eğitimde Eşitlik" kampanyası çerçevesinde Türk gençlere yönelik yaptığı çalışmalardan ötürü Alman Eğitim Bakanlığı'nın "En iyi eğitim fikri" ödülünü de aldı. Sık sık bölgesindeki okullarda bilgilendirme etkinlikleri düzenlediğini söyleyen Cesur "Ben Türk kökenli öğrencilere ve ailelerine eğitim desteği veriyorum. Aileler özellikle dil konusunda sorunlar yaşadığı için onların da yanına giderek bilgi veriyoruz" dedi. Cesur "Biz gençlere yön gösteriyoruz. Sonuçta eğitim veya meslek eğitim gibi konularda yine adımı onlar atmak zorundalar. Hayatta başarılı olmak istiyorsanız kendiniz de adım atmak zorundasınız" diye konuştu.

Yanlış meslek seçiyorlar

Okul hayatından mesleki hayata geçişin çok önemli olduğunu söyleyen Cesur "Çocuk okumak istemiyor, anne babası üniversitede ısrar ediyor. Çocuk kendi derdini evde anlatamayınca ben aileyi kırmadan olayı izah ediyorum. Sonuçta dersleri kötüyse üniversite diye ısrar etmenin bir anlamı yok. Gençler mevcut imkanlardan faydalanmasını bilmiyorlar. Çoğu Almanya doğumlu olduğu için dil sorunu yaşamıyorlar. Ancak aileler çocuğunu zamanında yönlendiremiyor. Genç okul sonrası boşlukta kalıyor, bir kaç sene kaybediyor. Ayrıca bir de yanlış meslek seçimi sorunu var. Aradan bir kaç sene geçtikten sonra mesleğin kendisine uygun olmadığını anlıyor ve yine bir zaman kaybı meydana geliyor" bilgisini verdi.

Erken harekete geçin

Herkesin üniversiteye gitmek zorunda olmadığını söyleyen Cesur şunları söyledi: "Önemli olan seçtiğiniz meslekte mutlu olmanız. Örneğin herkes kasap olacaksa diğer mesleklerde kim çalışacak? Mutsuz bir şekilde işe gitmek zorunda olmak psikolojik sorunlara da neden olabiliyor. Bu nedenle gençler meslek seçimi için çok önceden, zamanında harekete geçmeli. Neye yatkın olduğunuza önceden karar verin. Okumak isteyenler sihirli ders dediğimiz Almanca, İngilizce, matematik derslerine önem vermeli. Başarı için bu dersler önemli. Özellikle sağlık sektörü, polis, yaşlı bakımı, bilgisayar, araştırma gibi mesleklerde gelecek görüyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Schweinfurt Bavyera Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title