Haberler

Türkiye'nin günlerce konuştuğu kazının yapıldığı ev, Google'da 'gizemli ev' olarak işaretlendi

Güncelleme:

Mersin'in Tarsus ilçesinde, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) gözetiminde 2016 yılında başlayıp bir yıl süren kazının yapıldığı ev, Google'ın haritalar hizmetinde, 'gizemli ev' olarak işaretlendi.

Ankara'da oluşturulan 20 kişilik özel ekip tarafından, MİT ve özel harekat polisleri gözetiminde Tarsus ilçesi 82 Evler Mahallesi'nde bir gecekonduda 13 Kasım 2016'da başlatılan kazı, 3 Kasım 2017'de sona erdi. Kazı yapan ekipler malzemelerini toplayıp, alandan ayrıldı.

TARİHİ ESER ARANDI İDDİASI

Müze Müdürlüğü yetkililerinin kazı alanında yaptığı incelemenin ardından yer teslimi gerçekleştirildi. St. Paul'ün İncili ve Kral Dakyanus'un hazinesinin arandığı da iddia edilen kazıyla ilgili uzmanlar tarafından bir rapor hazırlanarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. 82 Evler Mahallesi'nde 3'üncü derece arkeolojik SİT alanında gerçekleştirilen kazı çalışmalarına ilişkin 2 Kasım 2017 tarihli uzman raporunda, kazı çalışmalarında 1 adet bronz sikke, kırık sütun parçası, etütlük durumda seramik parçaları haricinde envanterlik nitelikte taşınır- taşınmaz kültür varlığına rastlanmadığı vurgulandı.

KAZININ ARDINDAN EV HARABEYE DÖNDÜ

Kazının ardından harabeye dönen ev gizemini korurken, mahalleli kimliği belirsiz kişilerin eve girdiğini iddia ederek, yardım istedi.

GOOGLE 'GİZEMLİ EV' OLARAK İŞARETLEDİ

Öte yandan, evde yapılan çalışmalar gizemini korurken Google'ın 'haritalar' hizmeti, günlerce konuşulan evi 'Gizemli ev' olarak işaretledi. Tarsus ilçe merkezinde olan ev, haritada araştırma yapan kişilerin dikkatini çekiyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

82 Evler Mahallesi Tarsus Google Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500

Yorumlar (17)

Hasan uzunkaya:

Evden ne cikardilarsa toz olup gitti yolsuzluk her yerde hakim

12
1
yanıtYanıtla
Mamoo:

Hiçbir şey olmadıysa bile kesin birşeyler olmuştur

11
1
yanıtYanıtla
Ayan:

O gizemli eve gizemli kişiler gelip gizemli bir şekilde kazı yapıp gizemli şeyler çıkarıp ve o gizemli şeylerle gizemli bir şekilde ortalıkta kayb olmuşlar. Sonra duyduğuma o gizemli şeyleri pek gizemli olmayan kişiler alıp üstüne yatmış.

7
1
yanıtYanıtla
DADAŞ:

BİR GÜN O GİZEM DE KALKAR ÇIKAR HER ŞEY ORTAYA

5
1
yanıtYanıtla
Haso:

Orada kazı esnasında kimse yaklaşmasın diye yüzlerce polis özel harekat jammerlar keskin nişancılar gelmişse demekki o evde devletin gizli kalmasını gerekli gördüşü birşey var. Bunu ifşa etmenin anlamı nedir??

3
2
yanıtYanıtla
KARA iBiK-COK GÜLDÜ:

Haber niteligi olmayan bir haber. . . Bu evin fotografini ''Cem Göksen'' diye biri Googel''e ''Gizemli ev'' diye konumunu belirterek göndermis, Googel da inanip kalkmis ''Saint Paul''ün İncil''i-Arkeoloji Müzesi'' diye isaretlemisler. Bizim koyunlar, pardon yaaaa baliklar yani da ne oldugunu bilmeden oltaya takiliyorlar hemen.

3
1
yanıtYanıtla
M. Agaoglu:

Arkadaşlar orda barnabas incili vardı o incil dünyanın kaderini değiştirecekti ,ellon musk geldi aldı gitti.

1
3
yanıtYanıtla
Muge apla:

He he elon musk da uzaylilara satacak zaten incili

yanıt0
yanıt0
cika cika:

elon moska inanmayan adam sana hiç inanmaz bilader;)))

yanıt1
yanıt0
Adanalı cabo:

Herkes biliyorki bu kadar kapsamlı şekilde korunan evde aranan bulundu ve buhar olup vatikana uçtu orada görev yapan polis öldürüldü vb olaylar neyse devlet kontrolünde yapıldı ve bitti ama illaki bigun çıkacaktır ne bulunduğu ve nerelere peşkeş cekildigi

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title