Haberler

Mersin'de Boşanma Aşamasındaki Eşini Öldüren Murat Karaman'a Ağırlaştırılmış Ömür Boyu Hapis Cezası

Güncelleme:

Mersin'de boşanma aşamasındaki eşi Dilek Karaman'ı öldüren Murat Karaman, indirimsiz ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Dilek Karaman'ın yakınları ve savcı, sanığın en ağır cezayı almasını talep etti. Mahkeme heyeti, Murat Karaman'a 'eşe ve kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

MERSİN'de boşanma aşamasındaki eşi Dilek Karaman'ı (34) öldüren Murat Karaman (36), indirimsiz ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Özel bir hastanede laborant olarak çalışan Dilek Karaman, eşi Murat Karaman'dan boşanmak için dava açtı. Daha sonra ikili, ayrı evlerde yaşamaya başladı. Dava süreci devam ederken; Murat Karaman, geçen yıl 9 Eylül'de Dilek Karaman'ı oğlunun doğum gününe çağırdı. Dilek Karaman, oğlunu görmek için Murat Karaman'ın evine gitti. Bu sırada evinden inen Murat Karaman, yanındaki tabancayı çekip, araçtan inen Dilek Karaman'a 3 el ateş etti. Dilek Karaman hayatını kaybetti, Murat Kahraman tutuklandı. Murat Karaman hakkında 'tasarlayarak eşi kasten öldürme' suçundan iddianame hazırlandı. Mersin 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına; Murat Karaman, Dilek Karaman'ın yakınları ile taraf avukatları katıldı.

SON SAVUNMASINI YAPTI

Duruşmada son savunmasını yapan Murat Karaman, "Eşimi daha önce hiç tehdit etmedim, şiddet uygulamadım. Olayda kullandığım tabanca babamdan kalma. Bahçeye gittiğim için yanıma almıştım. Eşim mesaj atıp, geliyorum deyince bırakma zamanım olmadı. Mermi ağzında değildi. İsteyerek yapmadım" dedi.

CEZALARDA İNDİRİM UYGULANMADI

Dilek Karaman'ın yakınları ise sanığın olayı tasarlayarak gerçekleştirdiğini belirtip, en ağır cezayı almasını talep etti. Mütalaasını veren duruşma savcısı da sanığın 'kasten öldürme' suçundan cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, Murat Karaman'a 'eşe ve kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca sanığı, 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezalarda indirim uygulanmadı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Karaman Karaman Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title