Haberler

Mersin - Çiftçiden, Raportör Hakkında Suç Duyurusu

Mersin'in Merkeze Bağlı Bekirde Köyü'nde Çiftçilik Yapan 39 Yaşındaki Bülent Korucu, Anayasa Mahkemesi'nde Raportör Olarak Çalışan Osman Can Hakkında, "anayasa Mahkemesi CHP'nin Anayasayı İptal Başvurusunu Kabul Ederse, TBMM Bu Kararı Tanımasın" Açıklaması Nedeniyle Suç Duyurusunda Bulundu.

MERSİN'in merkeze bağlı Bekirde Köyü'nde çiftçilik yapan 39 yaşındaki Bülent Korucu, Anayasa Mahkemesi'nde raportör olarak çalışan Osman Can hakkında, "Anayasa Mahkemesi CHP'nin Anayasayı iptal başvurusunu kabul ederse, TBMM bu kararı tanımasın" açıklaması nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Çiftçi sorunlarına yönelik Ankara'da yaptığı eylemlerle tanınan, son olarak Seferberlik Tetkik Kurulu'nda günlerce süren savcılık incelemesine tepki amacıyla üzerinde Atatürk'ün resmi ve Türk bayrağı bulunan 'Yüce Allah. Ordu'ya uzanan elleri, dilleri ve siyasileri kahreder inşallah. Mersin çiftçileri' yazılı pankart açtığı eylemle bilinen Bülent Korucu, raportör Osman Can hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Raportörün bu sözlerinin Anayasal suç ve ihanet olduğunu öne süren Korucu, işleme konulan suç duyurusu dilekçesinde, "Bu şahıs, alenen Anayasa Mahkemesi'nin alabileceği bir karar hakkında yüce mahkemeye isyan, ihanet ve aymazlık yapmıştır" iddiasında bulundu.

ÖZDİL'İN YAZISINI DİLEKÇEYE EKLEDİ

Suç duyurusu dilekçesine Hürriyet Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil'in 19 Şubat 2010'da köşesinde kaleme aldığı 'Cumhuriyet Başsavcısı' yazısını da ekleyen Korucu, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Amacım, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve onun Anayasa Mahkemesi'ne verebilecek olduğu bir karara saldırı niteliğinde olan Osman Can'a karşıdır" dedi.

Korucu'nun işleme konulan dilekçesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na faks çekilerek, gönderildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title