Haberler

Merkezefendi Geleneksel Tıp Günleri Başlıyor

Güncelleme:

Denizli Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi'nin birlikte düzenleyeceği Denizli Merkezefendi 2. Geleneksel Tıp Festivali başlıyor.

Tıp festivali, 21-23 Mayıs arasında gerçekleşecek.

Festival kapsamında, konserler, her der deva bitkilerin yer aldığı sergi, konferanslar bulunuyor. Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü festivalde açacağı stantla herkesi ücretsiz sağlık taramasından geçirecek. Yine belediyeye bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ise festivale katılan herkese fesleğen hediye edecek. Festival boyunca herkese mesir macunu dağıtılacak.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, tüm vatandaşları Denizli Merkezefendi 2. Geleneksel Tıp Festivali'ne davet ederek festival hakkında bilgi verdi.

Başkan Zolan, Merkezefendi'nin Denizli'de doğduğunu, ilköğretiminin ardından Bursa ve İstanbul'a gittiğini, sonrasında da Manisa'da görev yaptığını ifade ederek, 'Merkezefendi, bugün Manisa'da mesir macunu olarak halka dağıtılan ve tıp alanında da birçok derde şifa olduğu dönemin etkili ilaçlarından birisini ortaya koyan büyüğümüzdür. Merkezefendi Geleneksel Tıp Günleri'nin Denizli'de başlayacak ve Zeytinburnu'nda devam edecek. Amacımız, dönemin tıp bilimi dehası Merkezefendi'yi tüm nesillere tanıtmak ve yarattığı değerlerin nesiller boyu bilinmesine vesile olmaktır. Bu doğrultuda 2. düzenleyeceğimiz festivalimize herkesi davet ediyoruz' dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Zolan Zeytinburnu Denizli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title