Haberler

Mehmet Ceyhan'dan Bakan Koca'yı kızdıracak 3. doz çıkışı: Hiçbir bilimsel açıklaması yok

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonrasında 50 yaş ve üzerine 3. doz aşılama yapılacağını duyurmuş ve uygulama bugün itibarıyla başlamıştı. Türkiye'de başlayan 3. doz aşılama sürecine ise Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan tepki gecikmedi. Bilim Kurulu'nun dün aldığı bu kararın hiçbir bilimsel açıklaması olmadığını ifade eden Ceyhan, "Dünyada tüm vatandaşlarına 3. doz uygulayan bir ülke yok. İlk ülke biziz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü Bilim Kurulu toplantısı sonrasında 3. doz aşılamanın önce 50 yaş ve üzeri vatandaşlar ile sağlık çalışanlarına yapılacağını duyurdu. Bakan Koca'nın açıklamasının ardından 3. doz aşılama bugün başladı.

"HİÇBİR BİLİMSEL AÇIKLAMASI YOK"

Konuyla ilgili açıklama yapan Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ise şunları ifade etti:

"İki doz Sinovac olanlar 3. dozu BioNTech olması lazım. Bilim Kurulu'nun dün aldığı bu kararının hiçbir bilimsel açıklaması yok. Bilimsel verilerden vazgeçtim artık mantıki bir izahı da yok. Dünyada tüm vatandaşlarına 3. doz uygulayan bir ülke yok. İlk ülke biziz. İki doz BioNTech olan birine siz diyorsunuz ki 3. dozu istediğiniz aşıdan olabilirsiniz. Bir defa iki doz BioNTech yaptırmış birine 3. doz gerektiği henüz bilimsel bir çalışmayla önerilmedi ki zaten. Sadece üretici tarafından 12 ay içinde 'gerekebilir' denmişti."

BAKAN KOCA'DAN 3. DOZ AÇIKLAMASI

Bakan Koca, dünkü Bilim Kurulu toplantısı sonrasında şunları ifade etmişti:

"Buna göre 50 yaşından büyük vatandaşlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın hangi aşı ile olursa olsun üçüncü doz aşı olmalarının faydalı olacağını kararlaştırdık. İki doz aşı olmuş 50 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile sağlık çalışanlarımız yarından (bugünden) itibaren istedikleri aşı ile üçüncü doz aşılarını olmak üzere randevu alabileceklerdir. Üçüncü doz aşının hangi aşı türü ile olduğunun herhangi bir kısıtlaması ya da önceliği yoktur. Vatandaşlarımız ve sağlık çalışanlarımız ilk iki dozda hangi aşıyı yaptırmış olurlarsa olsunlar üçüncü doz olarak istedikleri aşıyı olabilirler. Bu konuda tercih sizlere aittir. Gönül rahatlığı ile istediğiniz aşıyı üçüncü doz olarak yaptırabilirsiniz."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Koronavirüs Aşısı Fahrettin Koca Mehmet Ceyhan Koronavirüs Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500

Yorumlar (5)

Çınar Saraç:

Aşı olmak zaten gereksizce , bu aşı olanlar beş sene içinde hepsi ölse ne olacak amaç nüfus azaltmaksa vs

125
73
yanıtYanıtla
Recep Aykun:

Din adamları akıl ve mantığı reddediyorsunuz. Kafirlerin yaptığı aşıyı kurtarıcı olarak görüyorsunuz. Aşı olmak Allah'a şirk koşmak olmuyor mu? Allah insanları yanlış mi yarattı da bu aşıyı icat edenler bu eksiği mi tamamlıyor acaba!!!!

20
126
yanıtYanıtla
Nedim Y:

Din ve bilim içiçedir. Allahın ayetleri kelam olarak Kuranı Kerimdir. Diğerleri kainattır. Evrenin genişlemesinden, big bange kadar Kuranda geçer. Kuranı mealle bile okusan defaatle tekrarlanan ayetlerde, görmezmisin, bakmazmısın, düşünmezmisin vurgularını görürsün. Çok gelişmiş bilimin başlangıcını hep müslüman bilim adamları atmıştır. Son 100 yıllık süreçteki gerileme için müslüman kendini sorgulamalıdır.

yanıt16
yanıt3
Nedim Y:

2.konuda herşeyi yaratan Allahtır. Şifayı veren odur.Dünya sebepler dünyasıdır sebepleri yaratanda odur. Biz bilirizki şifayı vericek olak Allahtır. Aşı sadece bir sebeptir.İslamda bir şey haram değilse kullanılmasında beis yoktur. Alkol içmek haramdır. Müslümanda üretse kafirde üretse haramdır. Ekmek yemek mubahtır. Kafirde üretse müslümanda üretse bu böyledir.Bu niye şirk koşmak olsun.Avrupada yaşayan bir müslüman o zaman kafir yaptı diye evdede oturmasın, ekmekte yemesin, suda içmesin

yanıt34
yanıt1
uCube :

Ah ah, 1 - 2 sene sonra bu aşı yaptıranlar da ne tür bir hastalık başlayacak çok merak ediyorum. İnsan vücudunu resmen deney olarak kullanıyorlar. ;))

12
18
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title