Haberler

Mansur Yavaş'ın kulisleri sallayan "istifa" çağrısına CHP'den ilk yanıt: Tepki ile görev bırakmak çözüm değil

Güncelleme:

Hapis cezası sonrası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınacağı iddiası kulisleri sallarken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın bu ihtimali düşünerek "Herhangi birimiz görevden alınırsa hepimiz istifa edelim, sine-i millete dönelim" dediği iddia edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise bu söyleme, "Başkanların görevlerinin başında olmaları daha iyi olur. İstifa etmek çözüm değil. Tam tersine sonuna kadar mücadeleyi götürmek lazım." yanıtını verdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından İBB'ye alınan personele yönelik başlatılan terör soruşturması ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası gündemden düşmüyor. Kulislerde İmamoğlu'nun görevden alınıp yerine kayyum atanabileceği iddiaları dillendirilirken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan dikkat çeken bir hamle geldi.

YAVAŞ'TAN İSTİFA ÇAĞRISI

Yavaş'ın olası bir kayyum ataması halinde CHP'li belediye başkanlarına "Herhangi birimiz görevden alınırsa hepimiz istifa edelim, sine-i millete dönelim" diyerek istifa çağrısında bulunduğu öğrenildi. Cumhuriyet'te yer alan habere göre kulislerde de Yavaş'ın bu söylemi doğrulandı.

CHP'DEN AÇIKLAMA: İSTİFA ETMEK ÇÖZÜM DEĞİL

Söz konusu iddialar sonrası CHP'den ise ilk yanıt geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Bilgim yok. Konuşmadık, gündemimize gelmedi. Karar yetkili kurullarca verilir. Başkanların görevlerinin başında olmaları daha iyi olur. İstifa etmek çözüm değil. Vatandaşın verdiği iradeyi halk geri alır. Tepki ile o görevi bırakmak doğru değil. Tam tersine sonuna kadar mücadeleyi götürmek lazım." dedi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş Seyit Torun Ankara Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

Mikail Altintaas:

Hic bir icraat yapmayan imamoglu ve yavas bence istifa edin bosuna milletin bedduasini almayin 4 yil oldu seciledi 3 icraatlari yok essek evlendirme heykel disinda yaZiklar olsun size oy verenlere

102
103
yanıtYanıtla
Samet Can:

Sineyi milete cekip aklanacakmisin mansur bey.bu halka gesap vermeden sana olmek yasaktir.eyy mansur hesap vereceksin

68
134
yanıtYanıtla
faruk akıncı:

Hesap veriyor zaten adam satılmış değil! ranta da izin vermiyor ne oldu rantınız mı kaldı? Ülkeyi soyup soğana çevirenler hesap vermeyecek mansur yavaş verecek öyle mi ? Buna kim inanır ??

yanıt9
yanıt4
suleyman iplikci:

Pardon hangi hizmetten bahsediyorsun.koltuk sevdali degildedigin adam 3 kez aday oldu şimdi beceremedi kaçacak yer arıyor.ankaranin icinden geçti 120 milyar nerede bilen varsa yazsın.

90
101
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

Çok açık değil mi istifa edicek güya hükümeti suçlayıp sırf aday olabilmek için Meral annesi öyle dedi çünkü

74
109
yanıtYanıtla
mehmet:

herkesin harcı değil koltuğu bırakmak mansur bey. adamlar koltuk için yaşıyor vatana hizmet değil. seni anlamaları için senin kafa yapınla bakmaları lazım.

114
41
yanıtYanıtla
Mehmet Acıöz:

SAYIN YAVAŞ BELLİ BİRseçmenin var dogru istifa et VE CUMHUR İTTİFAKA KATIL siz devletçi bir adamsınız ne işiniz var orda o zaman REİSDEN sonra cmbşk lıgı garanti

44
108
yanıtYanıtla
Erol Birol :

hade ordan daha çok beklersiniz

yanıt41
yanıt30
Duran Turhan:

Mansur Bey sen eyce chp li oldun. Güzel bir öneri. Milletin yakasından düşün. Bu ikircikli durum bitmiş olur. CHP li başkanların çoğu İzmir hariç chp kökenli değil. Yiğitseniz asıl partiniz olan İP e geçin.

59
74
yanıtYanıtla
Kadir Kara:

oldu paşam her haltı yiyip koltuklarınızdan vazgeçmeyin.. haltları yerken düşünecektiniz koltuk altımdan gidermi acaba diye

64
57
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title