Haberler

Manisa'da Kurtuluş Kutlamasına İlgi Az Oldu

Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı. Törene Manisalılar'ın fazla ilgi göstermemesi dikkat çekti.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Manisa Valisi Abdaruhman Savaş, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, 1. Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercen, AK Parti milletvekilleri Muzaffer Yurttaş, Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ, CHP Milletvekili Özgür Özel, MHP milletvekilleri Erkan Akçay ve Sümer Oral ile daire müdürleri ve az sayıda vatandaş katıldı. Atatürk AnItı'na çelenklerin konulması ve saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu.

Başkan Ergün, "Bereketli Gediz topraklarının çalışkan ve üretken ili, tarihin her döneminde bir yıldız gibi parıldayan Manisa, son kez yaşadığı işgal acılarından kurtuluşunun haklı sevincini yaşamaktadır. 91 yıl önce maddi zenginlikleriyle tarihi ve kültürel varlığının büyük bölümünü yakılmak suretiyle kaybeden Manisa, bu nedenle özgürlüğün ve barışın değerini en iyi bilen ilimizdir. Kentimiz, tarihi boyunca birçok işgale uğramış, yakılmış ve yıkılmıştır. Ancak her defasında anka kuşu misali küllerinden yeniden doğmayı başarmıştır. Gazi Atatürk'ün gerçekleşen öngörüsünde olduğu gibi, azim ve kararlığımızı bugün de, yarın da ortaya koymalıyız. Türk milletinin şanlı tarihine zaferlerle imza atan, bağımsızlık sevdalısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz huzurunda bir kez daha saygı ile eğiliyorum" dedi.

Manisa'da düzenlenen Kurtuluş Kupası müsabakalarında dereceye giren Okçuluk'ta Ecem Çatıkkaş, Mustafa Ulaşer, Deniz Zibeller, Sila Aktaş, Kadır Yüksel, Dilara Metecan, Sinem Hocaoğlu ve Muhai Thai alında birinci olan Elihan Yıldırım'a hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi. - Kılaçaslan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Cengiz Ergün Politika Güncel Haberler

title