Haberler

Manisa'da Acemi Erler Yemin Etti

Manisa'da acemi erler yemin etti MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda üç haftalık temel eğitimi tamamlayan 3 bin 275 acemi er, törenle yemin etti.

Manisa'da acemi erler yemin etti

MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda üç haftalık temel eğitimi tamamlayan 3 bin 275 acemi er, törenle yemin etti. Etkinlik sonrası ailelerin ve askerlerin buluşma anı, duygulandırdı.

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasında, acemi erler için yemin töreni düzenlendi. Acemi eğitimlerini tamamlayan kısa ve uzun dönem 3 bin 275 acemi er, törenle yemin etti. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi ve askerlerin aileleri törene katıldı. Tribünleri dolduran aileler, çocuklarını kamera ve cep telefonlarıyla görüntüledi. Eğitim boyunca başarılı olan askerlere ve askerliğini Manisa'da yapan dört dede ve babaya, çocuklarıyla birlikte törende ödül verildi. Törende Piyade Er Ünal Sünger, askerler adına konuşma yaptı.

KOMUTANDAN KONUŞMA

1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan da, askerlere ve ailelerine seslendi. Tuğgeneral Arslan, "Mehmetçiklerimiz bu yemin ile milletimize sadakatle hizmet edeceğine ve Atatürkçü düşünce sistemine gönül bağlı kalacaklarını beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır. Dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden birisi olan Türk Silahlı kuvvetlerimiz gücünü Atatürkçü düşünce sisteminden, sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan ve Türk milletinin güveninden ve sevgisinden almaktadır. Türk askeri olmak bir onurdur. Ailelerimiz canından değerli evlatlarını bizlere emanet ettiler. Sizler tarif edilemez bir fedakarlık timsalisiniz. Vatan toprağı için oğullarınızı bize emanet ettiniz. İçiniz, gönlünüz rahat olsun. Bizler emanetlerinizin sadık bekçisiyiz" diye konuştu.

AİLELERİN BULUŞMASI DUYGULANDIRDI

Konuşmaların ardından askerler yeminlerini etti. Ardından da marşlar eşliğinde askerler geçiş yaptı. Geçiş töreninin ardından yemin eden askerler ve aileleri birbirlerine koştu. Çocuklarını kavuşan aileler gözyaşlarını dökerken, buluşmalarında duygusal anlar yaşandı. Bazıları bu anları selfie ve fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdoğan Bektaş Ekrem Arslan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title