Haberler

Maden Ocağında Göçük

Güncelleme:

Zonguldak merkeze bağlı Gelik Beldesi'nde özel bir şirkete ait maden ocağında göçük meydana geldi.

Zonguldak merkeze bağlı Gelik Beldesi'nde özel bir şirkete ait maden ocağında korkutan bir olay meydana geldi. Maden ocağının bir kısmı çöktü ve göçük sırasında maden ocağında bulunan 32 yaşındaki Selçuk Yılmaz mahsur kaldı. Madenciyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Göçük, saat 21.00 sıralarında Gelik beldesinin Esenler Mahallesi'nde özel bir şirkete ait maden ocağında meydana geldi. Maden ocağının girişinden 150 metre ileride tavan çökmesi sonucu oluşan göçükte, 4 yıllık maden işçisi evli ve 2 çocuk babası Selçuk Yılmaz mahsur kaldı. Ocakta çalışan işçiler, önce kendi imkanlarıyla Selçuk Yılmaz'ı kurtarmaya çalıştı. Yılmaz'ı kurtaramayan arkadaşları, polise haber vererek yardım istedi.

Polisle birlikte gelen Türkiye Taşkömürü Kurumu Talihsiye (Kurtarma) ekibi, kurtarma çalışması başlattı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibi de maden ocağına gelerek çalışmalara destek verdi.

Selçuk Yılmaz'ı kurtarma çalışmaları sürerken, iş arkadaşları da ocak önünde umutla bekleyişini sürdürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Yılmaz Zonguldak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title