Haberler

M2 MacBook Pro'da büyük problem! Alanlar pişman oldu

Güncelleme:

Apple, geçtiğimiz ay yeni işletim sistemlerini ve cihazlarını tanıttı. Satışa çıkan M2 MacBook Pro ise ısınma problemi ile gündemde.

Apple, geçtiğimiz ayın başlarında Apple Worldwide Developer Conference (WWDC) ya da ülkemizde bilinen adıyla Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı'nı düzenledi. Burada işletim sistemlerinin yeni sürümleri ve 2 yeni MacBook modeli tanıtıldı. Bir süredir de bu cihazların satışa çıkması bekleniyordu. Nitekim Pro modeli kullanıcılarla buluştu. Air ise önümüzdeki hafta ön siparişe açılıyor. Fakat M2 MacBook Pro kullanıcıları ısınma konusunda şikayetçi.

M2 MacBook Pro ile ısınma problemi bir kez daha gündemde!

M2 MacBook Pro kullanıcıları, cihazın yoğun iş yükü altında ısınma ile başa çıkamadığını söylüyor. Bunun ise birkaç farklı sebebi var. İlk olarak Apple'ın geçtiğimiz yıllarda Intel işlemcili modellerinde olduğu gibi soğutucu fan konusunda iyi iş çıkaramadığını düşünenler mevcut.

Bir diğer kabul gören iddia ise Apple'ın sessiz çalışma işini abartıyor olması. Cihazı çeşitli performans ve stres testlerine sokan bazı kullanıcılar, ortaya çıkan sonucu kayıt altına alarak yayınladı. Burada gördüğümüz kadarıyla cihaz, fanları çalıştırmakta çok geç kalıyor.

M2 işlemcili MacBook Air'in ön sipariş tarihi belli oldu!

Hatta yapılan bir testte, işlemci sıcaklığı kaça çıktığında fanın çalışmaya başladığını anlamaya çalışan kişiler Cinebench R23 gibi performans testlerini peş peşe çalıştırıyor. İşlemci ilk olarak 93 derece sıcaklığa ulaştığında fanın çalışması bekleniyor. Fakat 101 derece olana kadar herhangi bir müdahale olmadığı gözlemleniyor.

Bu noktada ise fanlar devreye girerek 1.500 RPM'e kadar (yavaş bir şekilde) dönmeye başlıyor. Bir süreliğine sıcaklık 96'ya kadar gerilese de ardından 102 dereceye çıkıyor. Fanlar ise hızlanarak 2.800 RPM'e kadar çıkıyor. Bu hız sıcaklığı ancak 101 dereceye kadar düşürmeye yettiği için fanlar hız artırıp 3.800/4.000 RPM aralığına kadar çıkarak sıcaklığı 90 derecelere kadar düşürüyor.

Dolayısıyla insanlar, eğer böyle bir ısınma sorunuyla karşılaşacaktıysak neden M2 işlemcili MacBook Air yerine aktif fan ile soğutma sistemi bulunan Pro modelini tercih ettik şeklinde eleştiride bulunuyor. Fakat anlaşıldığı üzere genel olarak bu problem fanların çok geç devreye girmesinden kaynaklanıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Güncel

Apple Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title