Haberler

"Libya'da Rejimin Son Saatleri"

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, Libya'da son durumla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

-italya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, Libya'da son durumla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Frattini, 'Rejimin son saatleri' diyerek, Libya'da Muammer Kaddafi döneminin kapanmak üzere olduğunu iddia etti.

Başbakan Silvio Berlusconi'nin sahibi olduğu Mediaset grubuna bağlı yayın yapan Canale 5'in sabah yayınlanan 'Mattino 5 (Sabah 5) programına canlı telefon bağlantısıyla katılan Bakan Frattini, Libya'daki son durumla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Önceki gün de Muammer Kaddafi'nin yaralandığını iddia ederek tüm dünyayı ayağa kaldıran Bakan Frattini, bu kez de 'Kaddafi rejimin son saatleri' olduğunu öne sürdü.

Rejimin merkezinden haberlerin gelmeye başladığını belirten Frattini, Kaddafi ailesini işaret ederek "Gizli bir yerde, nezih bir şekilde, siyaset sahnesinden sonsuza dek uzak kalabilecekleri, onurlu bir çıkış yolu arıyorlar" diye konuştu. Frattini, Birleşmiş Milletler temsilcileriyle siyaset sahnesinden dikdatör ve ailesinin varlığını kaldıracak ve ülkeyi uzlaşı içinde bir kılacak bir politik sistemin oluşturulması yönünde uygun bir yol bulmak üzere çalıştıklarını sözlerini ekledi. Frattini, 'Bunun şekli Bengazi hükümeti değil, Libya'yı birleştiren bir hükümet olmalıdır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title