Haberler

Kyoto Endişesi: Ekonomi Sanayileşme Sekteye Uğrar

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kyoto Protokolü'nün İmzalanmaması Konusunda İlginç Bir İtirafta Bulundu.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kyoto Protokolü'nün imzalanmaması konusunda ilginç bir itirafta bulundu. Sanayileşmekte olan ülkelerin, artan sera gazı emisyonları ile ilgili alacakları önlemlerin ekonomik büyümelerini sekteye uğratacağı endişe taşıdığını ifade eden Eroğlu, "bu durum sanayileşmekte olan ülkemiz için de geçerlidir" dedi.

-"KYOTO PROTOKOLÜ NEDEN İMZALANMADI?"-

Eroğlu, MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış'ın Kyoto Protokolü'nün neden imzalanmadığına ilişkin soru önergesine yanıt verdi. Türkiye'nin 24 Mayıs 2004'te Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'ne taraf olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, "Kyoto Protokolü'nün hedefi, İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin listesindeki ülkelerin sera gazı emisyonlarını 2012 yılına kadar 1990 yılı seviyesinin en az yüzde 5 altına düşürmektir" dedi. Türkiye'nin Kyoto Protokolü'ne taraf olmadığını belirten Bakan Eroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 24 Eylül 2007 tarihinde BM tarafından New York'ta düzenlenen İklim Zirvesi'ndeki konuşmasında "Türkiye'nin İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin listesinde yer alan ülkelerden farklı kılan özel şartları çerçevesinde Protokole taraf olma konusunu olumlu karşılayacağını" söylediğini ifade etti.

-"PROTOKOL'E KARŞI DEĞİLİZ AMA ÇOK YÖNLÜ DEĞERLENDİRİLMELİ"-

Türkiye'nin Kyoto Protokolü'nün temel prensiplerine karşı olmadığını ancak taraf olma konusunun çok yönlü değerlendirilmesi gerektiği görüşünde olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, "bu nedenle başta İklim Değişikliği Koordinasyon Kurulu üyesi kurumlar olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların, üniversitelerimizin ve sivil toplum örgütlerinin Kyoto Protokolü konusunda yapacağı ön çalışmalar büyük önem taşımaktadır" dedi.

-"EKONOMİ SEKTEYE UĞRAR ENDİŞESİ BİZİM İÇİN DE GEÇERLİ"-

Bakan Eroğlu, MHP'li Çalış'ın "Sanayileşmiş ya da sanayileşmekte olan ülkelerde, sera gazı salımları bir tehlike oluşturmakta mıdır? Ülkemizde böyle bir tehlike söz konusu mudur?" sorusuna ise şu karşılığı verdi:

"İklim değişikliğine neden olan sera gazı emisyonları, hem sanayileşmiş hem de sanayileşmekte olan ülkeler için bir sorun teşkil etmektedir. Buradaki temel argüman sanayileşmiş ülkelerin sera gazı emisyonları ile mücadele kapasitelerinin sanayileşmekte olan ülkelerinkinden yüksek oluşudur. Ayrıca sanayileşmekte olan ülkelerin ekonomik kalkınmalarına bağlı olarak, artan sera gazı emisyonları ile ilgili alacakları önlemlerin, ekonomik büyümelerini sekteye uğratacağı endişesidir. Bu durum sanayileşmekte olan ülkemiz için de geçerlidir." (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title