Haberler

Kutlu Doğum Programı

Esenler Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Esenler Belediyesi Konferans Salonunda Kutlu Doğum Programı düzenlendi.

Esenler Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Esenler Belediyesi Konferans Salonunda Kutlu Doğum Programı düzenlendi. Programda Kur'an tilavetinden sonra şiirler, ilahiler okundu ve konuşmalar yapıldı. Okul müdürü Cemil Sarıcı programın açılışında yaptığı konuşmada insanlığın dün olduğu gibi bugün de Hz.Muhammed'e ihtiyacının olduğunu, öğrencilerin duygu ve heyecanlarını yansıtan bu tür çalışmaları önemsediklerini söyledi.

Programa katılan Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler Belediyesi eğitim danışmanı Ramazan Özkan da birer konuşma yaparak Hz.Muhammed'i sevmenin önemine değindiler.

Esenler Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Programında Eğitimci Yazar Mahmut Balcı da, "Hz. Muhammed'in (as) Tebliğ, Beyan ve Örnekliğini Yaşatmak"

konulu bir konuşma yaptı. İnsanlık için ortak değerler olduğunu anlatan Balcı, vatan, millet, bayrak, ırk, din ve dilin bunlardan bazıları olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Lailaheillallah diyen her Müslüman hatta onun peygamberliğini kabul etmeyenler için dahi ortak değerlerden biri de Allah'ın bütün elçileri ve sonuncusu olan

Hz.Muhammed'dir.

Hz. Muhammed (as) insanlık için ortak bir değerdir. Çünkü o her zaman bir barış elçisi olarak insanlığa hizmet etmiştir. Günümüzde savaşlara rağmen barıştan söz edebiliyor isek bunun gerisinde Hz. Muhammedin çabaları yatmaktadır."

Hz.Muhammed (as) için ne kadar şiir ve güzel söz yazılsa ve okunsa az olduğunu anlatan Balcı, şunları söyledi: "Ancak, önemli olan onun mesajlarını yani mirasını salonlardan hayata taşıyıp hayatımıza yansıtmak olmalı. Bütün Peygamberler gibi o da Kur'an'da belirtildiği üzere 'Her ümmete Allah'a ibadet edin ve putlara tapmaktan sakınsınlar diye bir peygamber gönderdik' şeklindeki mesajını iletmek için çaba gösterdi."

Okunan şiirler ve ilahiler programa katılan vatandaşlara, okul müdürlerine ve öğrencilere duygulu anlar yaşattı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Özkan Bayram Ercan Mahmut Balcı Esenler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title