Haberler

Küresel Isınmaya Dikkat Çekmek İçin Pedal Çeviren Bisikletçiler Yunanistan'a Geçti

"Küresel Isınmaya Karşı Ege'nin İki Yakasında Buluşma" Adı Altında İzmir-atina Arasında Düzenlenen Bisiklet Turuna Katılan Bir Grup Bisikletçi, İpsala Sınır Kapısı'ndan Yunanistan'a Geçti.

"Küresel Isınmaya Karşı Ege'nin İki Yakasında Buluşma" adı altında İzmir-Atina arasında düzenlenen bisiklet turuna katılan bir grup bisikletçi, İpsala Sınır Kapısı'ndan Yunanistan'a geçti.

20 Haziran 2007 Çarşamba günü Bisiklet Sevenler Derneği İzmir Temsilciliği tarafından düzenlenen tur kapsamında Çanakkale'den Keşan'a gelen bisikletçiler, burada ilk olarak etkinliğin ana sponsoru KİPA Market'e geldi. Keşan Belediye Bandosu eşliğinde karşılanan bisikletçiler, çalınan 10. Yıl Marşı'nı hep birlikte söyledi. KİPA'dan sonra Keşan Belediyesi'nin misafiri olarak Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu'na giden bisikletçiler, akşam yemeğinin ardından Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'nde düzenlenen panele

katıldı. Bisiklet Sevenler Derneği İzmir Temsilcisi Mustafa Karakuş, panelde bisikletin tarihçesi ve küresel ısınmada bisikletin önemi konusuna değinerek, derneğin çalışmaları hakkında slayt gösterisi sundu. Karakuş, 12 dernek üyesiyle birlikte 1 Yunanlı ve Yunanistan'da yaşayan 1 Amerikalı bisikletçinin kendilerine eşlik ettiklerini söyleyerek, bugün Yunanistan'ın Dedeğaç kentinde mola vereceklerini, Selanik'e kadar Yunanlı bisikletçilerin de kendilerine destek vereceklerini açıkladı.

Bisikletin "çevre dostu" bir araç olduğunu ifade eden Karakuş, çevre ve doğa üzerine de eğitimler verdiklerini kaydederek, "Kışın ılık geçmesi üzerine küresel ısınma konusunda uluslararası bir etkinlik yapmayı düşündük. Atina'da Bisiklet Dostları Derneği ile irtibata geçerek bu programı hazırladık. İzmir-Selanik arası 900 kilometre. Buraya kadar bisiklet süreceğiz. Selanik'te vali ve belediye başkanı tarafından bizlere bir resepsiyon verilecek" şeklinde konuştu.

Selanik-Atina arasını otobüsle gideceklerini belirten Karakuş, Atina'nın 70 kilometre ilerisinde bulunan bir şehre de Yunanlı bisikletçilerle birlikte pedal süreceklerini ve Türk-Yunan dostluğu için fidan dikeceklerini söyledi. Amaçlarının Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk ve barış köprüsü kurmak olduğunu ifade eden Karakuş, aynı zamanda Ege'nin iki yakasında ülkeler arası diyaloğa katkıda bulunmak, bunun yanında da spor, sağlık, küresel ısınma ve iklim değişiklikleri konularında dikkat çekmek

olduğunu dile getirdi.

İzmir-Atina arası bisiklet turuna katılan Yunanlı milli bisikletçi Vangelis Kostamoulos ise, "İki komşu ülkeyiz. Dostluk ve arkadaşlık çok önemli. Sorunları paylaşmak ve dostluk için buradayım. Yunanistan ikincisiyim" dedi.

Tura katılan ve Atina'da yaşayan Amerikalı bisikletçi Colleen McGuire da, "Türkiye ve Yunanistan aynı evde beraber yaşıyor. Bu evin ismi 'dünya'. Evimiz küresel ısınma ve kirlilik sebebiyle Ege'nin iki yakası tehlike altında. Türkler ve Yunanlılar evimizi korumak için bir araya gelebilir, ortak çalışmalar yapabilir. Bu tura daha fazla Yunanlı bisikletçinin gelmesini arzu ediyordum ama olmadı. Ama seneye daha çok kişinin geleceğini söylüyorum. Bizim için en önemli konu beraber ve bir olmak" diye konuştu.

Bisikletçiler, sabah saatlerinde Yunanistan'a gitmek üzere Keşan'dan ayrıldı.

(ÖÇ-ED-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title