Haberler

Kuma İntiharı Davasında 2 Yıldır Karar Çıkmadı

Güncelleme:

Erzurum'da 2.5 yıl önce üzerine kuma getirildiği için 4'üncü kattaki evinin penceresinden atlayan Netice Barçın'ın ölümüyle ilgili 10'uncu duruşmada da karar çıkmadı.

Erzurum'da 2.5 yıl önce üzerine kuma getirildiği için 4'üncü kattaki evinin penceresinden atlayan Netice Barçın'ın ölümüyle ilgili eşi Kamil Barçın ve kuma Esengül Nikbay'ın yargılandığı davada 10'uncu duruşmada da karar çıkmadı. Kamil Barçın, eşinin psikolojisi bozuk olduğu için olay günü evden çıkmasına izin vermediğini söylerken, acılı baba Necati Kayık ise karar çıkmamasına ağlayıp, bağırarak tepki gösterdi.

Merkez Palandöken ilçesinin Abdurrahman Gazi Mahallesi'nde 3 Haziran 2012 günü meydana gelen olayda, 2 çocuk annesi 28 yaşındaki Netice Barçın oturdukları apartmanın 4'üncü katından düşerek ya da atlayarak hayata veda etti. Kızının ölümünden damadı 31 yaşındaki Kamil Barçın ve 34 yaşındaki kuma Esengül Nikbay'ı sorumlu tutan baba Nacati Kayık savcılığa başvurarak ikisinden de şikayetçi oldu. Bunun üzerine Kamil Barçın ve Esengül Nikbay hakkında geçtiğimiz yıl Ocak ayında 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Geçtiğimiz 8 Mayıs günü görülen duruşmada savcının mahkemeye sunduğu mütalaada Kamil Barçın hakkında eşi Netice Barçın'a yönelik 'eziyet' suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan ise 4 yıldan 14 yıla kadar olmak üzere toplam 7 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istedi. Cumhuriyet Savcısı, kuma Esengül Nikbay'ın da Netice Barçın'a yönelik 'kasten yaralama' suçunu işlediğini belirterek 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde mütalaa sonrası dün görülen oturumda hazır bulunan ve başından beri tutuksuz olarak yargılanan Kamil Barçın, eşinin özgürlüğünü kısıtlayacak hiçbir şey yapmadığını söyledi. Eşinin psikolojisinin bozuk olduğu için olay günü dışarı çıkmasına izin vermediğini iddia eden Barçın, "Kendine birşey yapar diye dışarıya çıkmasına izin vermedim. Evde olmasını istedim" dedi. Bunun üzerine baba Necati Kayık, "Madem kızımın psikolojisi bozuktu, bana niye haber vermedi. Zalim bana teslim etseydi. Niye öldürdü" diye konuştu.

Yaklaşık 2 yıldır devam eden mahkemede bazı tanıkların dinlenmediği gerekçe gösterilerek duruşma ertelendi. Karar çıkmamasına gözyaşları içinde tepki gösteren baba Kayık, "Çocuğumu öldürdüler, ahh kanun" dedi. Duruşma salonunda polislerin güçlükle çıkardığı Necati Kayık, adliye sarayı önünde oturarak ağladı. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Esengül Nikbay Kamil Barçın Palandöken Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title