Haberler

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En büyük temennimiz usta sanatçımız Kenan Işık'ın bir an önce sağlığına kavuşup yeniden sahnelere ve ekranlara dönmesidir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En büyük temennimiz usta sanatçımız Kenan Işık'ın bir an önce sağlığına kavuşup yeniden sahnelere ve ekranlara dönmesidir. Tabii burada özellikle sevgili eşi Beril Hanım'a huzurlarınızda şahsım ve milletim adına çok teşekkür ediyorum. Çünkü şurada yıllardır kendisiyle çok farklı bir şekilde müşfik bir eş olarak da aynı zamanda ilgilenmesi tanımlanabilecek bir şey değil. Allah sizlerden razı olsun." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada, ödülleri kazanan sanatçıların Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan bir heyet tarafından gayet isabetli şekilde belirlendiğini söyledi.

Ödül alanlardan Nesrin Sipahi'nin Türk musikisi alanında abide bir isim olduğunu ifade eden Erdoğan, Türk musikisinin geniş kitleler tarafından sevilmesinde Sipahi'nin çok büyük emek ve katkısının olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, yurt içinde ve dışında bu sanatın en güzel eserlerini icra eden Sipahi'nin, Türk bayrağına verdiği önem ve hassasiyet yönüyle de tanınan bir isim olduğunu belirterek, Sipahi'ye uzun ve sağlıklı bir ömür dileğinde bulundu.

Şiir sevgisinin Türk milletinin genlerinde olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Hani 'Her Türk asker doğar' diye bir söz var ya, onun doğrusu 'Her Türk şair doğar' olmalıdır. Cahit Koytak Erzurum'da doğmuş, Kimya Mühendisi olarak başladığı iş hayatını ticaretin her dalında sürdürmüş ki bunun içinde mobilya ve marangozluk da var ama hepsinin üzerine edebiyatçılığını oturtmuş, çok yönlü bir şairimizdir. Kendi tarzını, kendi üslubunu yansıttığı şiirleri, bir büyük resmi tasavvur eden renkler gibidir. Şairliği yanında İngilizce ve Fransızca'dan yaptığı çevirileriyle de edebiyatımıza önemli katkılarda bulunmuştur. Kendisine daha nice şiirlere, çevirilere imza atması temennisiyle uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum."

Erdoğan, şair Koytak'ın 7 çocuğunun da olduğunu aktararak, "Biz tabanı belirledik ama Cahit üstat, maşallah tavana doğru yürüdü." dedi.

Hala tedavisi devam eden sanatçı Kenan Işık'ın, ülkenin tiyatro alanında yetiştirdiği dünya çapındaki isimlerden biri olduğunu anlatan Erdoğan, Işık'ın Malatya'da başlayan tiyatro serüveninin, oyuncu, yönetmen, oyun yazarı, senarist ve sunucu olarak uzun yıllar sürdüğünü vurguladı.

Yurt dışında kültür ve sanat konularında çok önemli etkinliklere katılan Işık'ın başarısını, kazandığı ödüllerle net bir şekilde gösterdiğinin altını çizen Erdoğan, "En büyük temennimiz usta sanatçımız Kenan Işık'ın bir an önce sağlığına kavuşup yeniden sahnelere ve ekranlara dönmesidir. Tabii burada özellikle sevgili eşi Beril Hanım'a huzurlarınızda şahsım ve milletim adına çok teşekkür ediyorum. Çünkü şurada yıllardır kendisiyle çok farklı bir şekilde müşfik bir eş olarak da aynı zamanda ilgilenmesi tanımlanabilecek bir şey değil. Allah sizlerden razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Yazarlığın okulunu kurmuştur"

Erdoğan, adı Türkiye Yazarlar Birliği ve Büyük Türkçe Sözlük ile adeta özdeşleşen Mehmet Doğan'ın her alanında ülkeye büyük katkı sağladığını belirterek, Doğan'ın Türkçe konusundaki hassasiyetini uzun zamandır takdirle takip ettiğini aktardı.

Doğan'ın, Mehmet Akif Ersoy isminin yaşatılması ve genç kuşaklara tanıtılması konusunda gösterdiği gayreti çok yakından bildiğini dile getiren Erdoğan, "Ortaya koyduğu gayret inkar edilemez. Mehmet Doğan sadece kendisi eserler vermekle, sadece ülkemizin önde gelen yazarlarını bir araya getirmekle kalmamış aynı zamanda gençlerimizi edebiyata, sanata, kültüre yönlendirmek için her yolu kullanmıştır. Öyle ki yazarlığın okulunu dahi kurmuştur. Kırk yıldır coşkun bir pınar gibi eserleriyle fikir edebiyat hayatımızın çoraklığını gideren Mehmet Doğan kardeşime yeni çalışmalarında da başarılar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Fuat Sezgin'in önderliğinde kurulan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi'nin medeniyet mirasının yaşatılması bakımından çok önemli olduğuna dikkati çekerek, "2008 yılında başbakan olarak açılışını bizzat yaptığım bu müze, kendi alanında ülkemizde bir ilk. İslam alimlerinin 9. yüzyıl ile 17 yüzyıl arasındaki dönemde bilimsel ve teknik çalışmalarının orijinallerine uygun şekilde sergilendiği bu müzeyi, herkesin mutlaka ziyaret etmesi gerekiyor. Bilmek önemlidir, okumak önemlidir ama insanların zihninde asıl, etkiyi görmek oluşturuyor. Sezgin Hocamızın kurduğu müze işte bu ihtiyacı karşılıyor. Hocamızın Almanya'daki kütüphanesi de Türkiye'ye gelecek inşallah." şeklinde konuştu.

Törenden notlar

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Törenine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile çok sayıda davetli katıldı.

Musiki dalında Nesrin Sipahi, tiyatro dalında Kenan Işık, edebiyat dalında Mehmet Doğan, şiir ve çeviri dalında Cahit Koytak, kurum olarak ise İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödüllerini almaya hak kazandı.

Sağlık nedenleriyle törene katılamayan Kenan Işık'ın yerine ödülünü eşi Beril Işık aldı.

Törende, Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödüllerini alan isimlerin hayatlarından önemli kesitler ve Müze'nin tarihi ile ilgili sinevizyon gösterildi. Tören aile fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından davetlilere resepsiyon verdi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Cahit Koytak Mehmet Doğan Kenan Işık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title