Haberler

Kraliçe Rania'dan Rohingya Müslümenları İçin Acil Çağrı

Kraliçe Rania'dan Rohingya Müslümenları için acil çağrıDeniz Kılınç İstanbul, 23 Ekim (DHA) - Ürdün Kraliçesi Rania al Abdullah, Rohingya Müslümanlarına karşı yapılan ayrımcılığı kınadığını söyledi ve uluslararası toplumu acilen harekete geçmeye çağırdı.

Kraliçe Rania'dan Rohingya Müslümenları için acil çağrı

Deniz Kılınç İstanbul, 23 Ekim (DHA) - Ürdün Kraliçesi Rania al Abdullah, Rohingya Müslümanlarına karşı yapılan ayrımcılığı kınadığını söyledi ve uluslararası toplumu acilen harekete geçmeye çağırdı.

Bangladeş'in Cox Bazar bölgesindeki Kutupalong Sığınmacı Kampı ziyareti sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Kraliçe Rania, Rohingya Müslümanlarına karşı yürütülen şiddete karşı evrensel eylemsizliği kınarken, uluslararası topluma hızlı ve etkili bir çözüm çağırısı yaptı.

Kraliçe basın açıklamasında, Bütün dünyanın gözü önünde, Rohingya Müslüman azınlıklarına karşı yapılan zulüm ve ayrımcılık, insani ve uluslararası yasaların prensipleri dikkate alınmadan devam ediyor. Müslüman azınlıkların bu kötü durumları neden görmezden geliniyor, bu işkencenin devam etmesine neden izin veriliyor, diye sorulması gerekiyor dedi.

Kutupalong Sığınmacı Kampı'nda Kraliçe Rania ile görüşen sığınmacılar, evlerinde karşı karşıya kaldıkları zulüm ve aynı zamanda aşırı kalabalık olan kamptaki yetersizlikler hakkında konuştu. Sığınmacıların yaşadıklarını akıl almaz bir şiddet olarak tanımlayan Kraliçe Rania, yetim kalan çocuklar, şiddet gören kadınlar, ölen aile üyeleri ve yakılan köyler hakkında konuştu. Kraliçe, Buraya gelmeden önce kendimi çok zor durumlara karşı hazırlamıştım fakat bugün burada dinleyip tanık olduğum her şey çok üzücü ve içler acısı dedi.

Kraliçe Rania, basın açıklamasının sonunda Bangladeş hükümeti ve halkına merhamet, nezaket ve cömertlikleri için teşekkür ederken, Birleşmiş Milletler Sığınmacı Yüksek Komiserliği (United Nations High Commisioner for RefugeesUNHCR), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (United Nations International Children's Emergency FundUNICEF) ve Uluslararası Kurtarma Komitesi (International Rescue CommitteeIRC) olmak üzere, destek veren bütün insani yardım kuruluşlarına teşekkür etti.

Kraliçe Rania'nın Bangladeş ziyareti, Cenevre'deki Rohingya Sığınmacı Krizi Yanıt Planı (Rohingya Refugee Crisis Respose Plan) ile çakıştı. Plana göre, Şubat 2018'e kadar 1.2 milyon insan için 434 milyon dolar toplanması beklenirken, şu ana kadar fonun sadece yüzde 26'sının toplandığı belirtildi.

UNCHR'nin Üst Düzey Acil Durum Koordinatörü Louise Aubin, Bu ziyaret, Bangladeş hükümeti ve halkının inanılmaz cömertlik ve merhametlerine dikkat çekerken, hızla büyüyen sığınmacı krizine olan desteği arttırıyor dedi.

(Fotoğraflı)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kraliçe Rania Deniz Kılınç Bangladeş İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

HIDIRELLEZ NE ZAMAN 2024? Hıdırellez bayramı bu yıl hangi tarihte, ayın kaçında kutlanacak? Ankara metro çalışıyor mu? 3 Mayıs Cuma Ankara metrolar açık mı, hangi metrolar açık? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 3 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title