Haberler

Kosovalılara Vize Muafiyeti Yakın Bir Zamanda Gerçekleşecek

Kosovalılara vize muafiyeti yakın bir zamanda gerçekleşecek Avrupa Komisyonu'nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopulos, Kosova'dan kaçışları ve Kosova'ya yönelik vize muhafiyetini görüşmek amacıyla ülkeye ziyarette bulundu.

Kosovalılara vize muafiyeti yakın bir zamanda gerçekleşecek

Avrupa Komisyonu'nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopulos, Kosova'dan kaçışları ve Kosova'ya yönelik vize muhafiyetini görüşmek amacıyla ülkeye ziyarette bulundu.

Kosova ziyareti sırasında Avramopulos, Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ile görüştükten sonra, Başbakan İsa Mustafa ile de görüşmede bulundu.

Görüşmede Belgrad ile yapılan diyalog sürecinde olduğu gibi, vizelerin liberalleşmesi, yasa dışı göçün önlenmesi ve Kosova'nın uluslararası güvenlik örgütlerine üyeliği konuları ele alındı.

Vizelerin liberalleşmesi konusunda belirlenen kritelerin yerine getirilmesinde Kosova kurumlarının kararlığını dile getiren Başbakan Mustafa, Avrupa Birliği ülkelerine doğru yasa dışı göçün önlenmesi yönünde sürdürülen faaliyetler hakkında konuğuna bilgi verdi. Dimitris Avramopoulos, özellikle yasa dışı göçün önlenmesinde Başbakan İsa Mustafa'nın göstermiş olduğu hassasiyetinden ve faaliyetlerinden övgü ile söz etti.

Ardından Dimitris Avramopulos, İçişleri bakanı İskender Hüseyni ve Avrupa Entegrasyon Bakanı Bekim Çollaku ile bir araya geldi. Heyetler arası görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Avrupa Komisyonu'nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopulos ve Bakanar Skender Hüseyni ile Bekim Çollaku hazır bulundu. Kosovalılara vize muafiyetinin yakın bir zamanda geleceğinin müjdesini veren Avramopulos, Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinin, Kosova'nın vize muafiyetine tabi tutulması konusunda iyimser olduğunu ifade etti. Avramopulos, Kosova'da, yolsuzluğa karşı mücadelenin ve yaşanan kaçışların durdurulmasının, Kosovalıların AB ülkelerine vizesiz yolculuk yapmaları için kapıları açacağını söyledi. Dimitris Avramopulos, son günlerde Kosova'dan Avrupa ülkelerine yapılan yasa dışı göç dalgasının azalmasının sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.

Kosova İçişleri Bakanı İskender Hüseyni de, Kosova'ya yönelik vize muafiyeti konusunda AB'nin bir an önce karar vermesinin Kosova vatandaşları için büyük önem taşıdığını söyledi.

Avrupa Entegrasyon Bakanı Bekim Çollaku da AB ile Ortaklık ve İstikrar Antlaşması'nın imzalanması için Kosova'nın öteden beri hazır olduğunu söyledi. Çollaku, AB ile Ortaklık ve İstikrar Antlaşması'nın imzalandığı halde sorunların ortadan kalkacağını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İskender Hüseyni Avrupa Birliği İsa Mustafa Kosova Politika Güncel Haberler

Bakanlık, Deniz Akkaya'nın kızını koruma altına aldı

Bakanlık, Deniz Akkaya'nın kızını koruma altına aldı

İspanya'nın ardından İrlanda ve Norveç de Filistin devletini resmen tanıdı

İspanya'nın ardından İrlanda ve Norveç de Filistin devletini resmen tanıdı

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

Ankara kulislerini sarsan iddia: En düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya çıkarılacak

Ankara kulislerini sarsan iddia: En düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya çıkarılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title