Haberler

Konya'da Erozyon Önleme Sahası'nda Orman Yangını

Güncelleme:

Konya'nın Karapınar ilçesinde, Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi Erozyon Önleme Sahası'nda çıkan orman yangınında 100 dekarlık alan zarar gördü, binlerce ağaç yandı.

Konya'da Erozyon Önleme Sahası'nda orman yangını

Yangında 100 dekarlık alan zarar gördü, binlerce ağaç yandı

KONYA - Konya'nın Karapınar ilçesinde, Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi Erozyon Önleme Sahası'nda orman yangını çıktı. Uzun süren çalışma sonucunda yangın söndürülürken, yaklaşık 100 dekar orman alanı zarar gördü, yüzlerce ağaç yandı.

Yangın, Karapınar ilçesinde Erozyon Önleme Sahası'nın T-20 mevkiinde çıktı. Edinilen bilgiye göre, erozyonun neden olduğu çölleşme tehlikesine karşı 1960'lı yıllarda mücadelenin başlatıldığı sahada yangın çıktı. Yakın bölgede çiftlikte çalışan işçilerin dumanları görüp ihbarda bulunması üzerine sahaya itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın için belediye hoparlöründen yapılan anonslar ve sosyal medya üzerinden vatandaşlardan destek istendi. Bunun üzerine çok sayıda vatandaş, erozyon bölgesine giderek söndürme çalışmalarına katıldı. Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi çalışanları da yangını söndürmek için müdahalede bulundu. Ağaçlar arasında traktörler ile sürüm yapılarak yangının başka alana geçmesi de engellendi. Yangın uzun süren çalışmalar sonucunda diğer bölgelere sıçramadan söndürüldü. Yangın sonrası yapılan incelemelerde yaklaşık 100 dekar ormanlık alanın yandığı ve yüzlerce ağacın zarar gördüğü öğrenildi.

Yangını olduğunu dumanlardan fark eden ve söndürülmesi için yardım eden vatandaşlardan biri, "Dumanların yükseldiğini görünce önce itfaiyeyi çağırdık sonra kendimiz geldik. Yanan her bir ağaç canımızdı. Geçmiş olsun" dedi.

(FMK-ARD-AH-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orman Yangını Karapınar Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title