Haberler

"Komşu Köyün Delisi " Adlı Tiyatro Oyunu İlgiyle İzlendi

Güncelleme:

Samandağ belediyesi 7 'den 70'e her kesimden Samandağlıyı sanatla buluşturmaya devam ediyor.Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir'in öncülüğünde gerçekleştirilen sanatsal ,kültürel etkinlikler Samandağ halkının beğenisine sunuluyor.


9 Haziran Cuma günü saat 20.00 'de Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı Salonunda Prof.Dr. Üstün Dökmen'in kaleme aldığı "Komşu köyün delisi"adlı tiyatro oyununun Sanatçı Hamza Ölmez'in yönetmenliğinde geniş bir oyuncu kadrosuyla sahnelendi. Dünya çevre haftası kapsamında yapılacak etkinlikler "Çevreyi koruyalım"temasıyla gerçekleştirildi.

Oyunun Konusu

Delisi olmayan bir köy olan Çavuldur Köyü'nde muhtar seçimleri yaklaşmaktadır. Yıllardır aynı olan Muhtar Halis Ağa, bu seçimde her şeye muhalif olan Tahir'in ve rakibi Tırmıkçı Hüseyin Ağa'nın kendisine yine muhalif olacağını sezer ve nitekim öyledir. Muhtar, bunun üzerine bir icraat yapıp oyları toplamak ister ve tüm köylerin bir delisi olduğunu düşünüp gazeteye köyümüze deli aranıyor diye bir ilan bastırır. Psikoloji bölümünde okuyan Tolga, bu ilanın üniversite bitirme tezine mükemmel bir konu olacağını düşünüp başvurur ve böylece Deli Hamdi karakterini oluşturur. Köy halkı ise Deli Hamdi'nin etrafında dönmeye başlar. Gazeteye "Deli Aranıyor" ilanı verildiği için ve ilana talip olan Deli Hamdi, köye geldikten sonra kendi içlerindeki deliyi ortaya çıkarır.

9 Haziran Cuma Günü Saat 17.00'de maskot müzikali adlı çocuk konseri sahnelendi

Kaynak: Bültenler / Güncel

Üstün Dökmen Samandağ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title