Haberler

Kocaeli Klas Hamal Bağışlara Devam Ediyor

Klas hamal bağışlara devam ediyorKOCAELİ'nin Kandıra İlçesi'nde yaşayan "Klas Hamal" olarak tanınan ve 20 yıldır hamallık yaparak geçimini sağlayan 45 yaşındaki Mehmet Ateş çektiği kurada bir hayır kurumuna her ay bir günlük yevmiyesini bağışlıyor.

Klas hamal bağışlara devam ediyor

KOCAELİ'nin Kandıra İlçesi'nde yaşayan "Klas Hamal" olarak tanınan ve 20 yıldır hamallık yaparak geçimini sağlayan 45 yaşındaki Mehmet Ateş çektiği kurada bir hayır kurumuna her ay bir günlük yevmiyesini bağışlıyor.

Kandıra'da yaşayan Mehmet Ateş 'Ya boş yaşayacağız ya hoş yaşayacağız' diyerek çıktığı yolda her ay hamallıktan kazandığı bir günlük kazancını çalıştığı arkadaşları ile çektiği kurada bir hayır kurumuna bağış yapıyor. Mehmet Ateş "Ben hamallık yapıyorum 45 yaşındayım ve işimiz gücümüz hamallık. Okumayınca bu meslek bize kaldı. Bunu yaparken de boş yaşamayalım diye düşündüm ne yapabiliriz diye düşünürken arkadaşlarla beraber bir projeye başladık. Aylık bir günlük kazancımızı bir hayır kurumuna bağışlayalım dedik ve böyle bir proje ortaya çıktı. Kura çekiyoruz hangi gün çıkarsa kurada o günün kazancı bir hayır kurumuna gidiyor hayır kurumunu da kura çekiyoruz ki diğer hayır kurumlarına haksızlık olmasın kazanç konusunda. Bizim belirli bir miktarımız yok yani günlük kazancımız belli değil ne kazanırsak o gün ne iş çıkarsa ona göre böyle bir proje yaptık devam ediyoruz." dedi.

Bugün Çocuk Esirgeme Kurumu yararına çalıştığını söyleyen Klas Hamal Mehmet Ateş, "Birkaç iş yaptık iyi geçti sayılır bugün devam edecek bir kamyon çimentomuz var. Kaynarca'da onu indireceğiz oradan gelecek gelirde oraya ait olacak. Devam ediyoruz kuralara, 12 ay boyunca devam edeceğiz. 2018'in Ocak ve Şubat ayıda var. Ben tek başına yaşayan bir insanım eşim çoluğum çocuğum yok. Tek başına yaşamanın zorlukları da oluyor. Biz mümkün olduğu kadar bu topluma bu millete bu vatana hizmet etmek için çalışıyoruz. Kendi çapımızda böyle bir proje ile hizmete başladık. Yaşım benim 45 ben bu yaşa kadar topluma ne vermiş ne hizmet etmişin veya ne yararım olmuş diye düşünürken boş yaşadığım aklıma takıldı. Yani boş boş yaşıyoruz gibime geldi. Sonra düşündüm ya boş yaşayacağız ya hoş yaşayacağız diye düşündüm. Hoş yaşamaya çalışmaya başladım bunu da bu proje ile başlattım. Bundan sonraki dönemlerde daha iyi projelerle ya hoş insandır ya da boş insandır derler. Bu senenin Ocak ayından itibaren başladık ve devam ediyoruz. Kazancımızın en yükseği 335 lira ile Mehmetçik Vakfı Mart ayı oldu. 200 liranın altına hiç düşmedik" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ateş Kandıra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title