Haberler

KKTC Su Temin Projesi

KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Bakırcı, proje kapsamında deniz geçişi için kullanılacak boruların üretildiği Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesindeki tesisi gezdi Bakırcı: " Bundan sonra sadece boruların deniz altına döşenmesi kaldığı için buradan insanlarımıza çok rahat bir şekilde bu yıl sonunda.

KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde KKTC Su Temin Projesi kapsamında deniz geçişi için kullanılacak boruların üretildiği tesisi gezdi.

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar ile Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş'ın eşlik ettiği Bakırcı, ziyaretinde yetkililerden üretimle ilgili bilgi aldı.

Bakırcı, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Anamur'daki çalışmaları inceledikten sonra boru üretimini de yerinde görmek amacıyla Silifke'ye geldiğini söyledi. Üretilen boruların denizin 250 metre altına askıya alınarak yerleştirileceğini ifade eden Bakırcı, projenin ise bu yıl sonunda tamamlanacağını kaydetti.

Projeyle KKTC'nin su ihtiyacının karşılanacağını ifade eden Bakırcı, şöyle konuştu:

"Yerinde görmek ve bu projenin büyüklüğünün ne kadar olduğunu insanlarımıza da göstermek istedik ve onun için buraya geldik. Her şey yolunda gitmiş zaten. Fırat Boru'nun yapmış olduğu tesiste gördüğümüz işlemler bitmiş. Bundan sonra sadece boruların deniz altına döşenmesi kaldığı için buradan insanlarımıza çok rahat bir şekilde bu yıl sonunda suyun KKTC'ye gidebileceğini söyleyebiliriz. Biz bu konuda her zaman için Anadolu halkıyla minnet duygularımızı paylaştık. Özellikle Anamur halkına suyu bizle paylaştıkları için teşekkür ediyorum." - Mersin

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Damatlar Fethi Yaşar Silifke Taşucu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title