Haberler

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR TERÖRİSTLERE KARŞI HALKIMIZIN KATLEDİLDİĞİNİ BÜTÜN DÜNYA BİLİYOR

Güncelleme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyonkarahisar'daki programları kapsamında Kocatepe Anıtı ve Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği'ni ziyaret etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyonkarahisar'daki programları kapsamında Kocatepe Anıtı ve Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği'ni ziyaret etti. Kocatepe'de anıta çelenk koyan Cumhurbaşkanı Tatar, sonrasında yaptığı konuşmada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimleri ve ilkelerini şiar edindiklerinin altını çizdi. Konuşmasının devamında şehitlere rahmet dileyen Tatar, Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ebediyete intikal etmiş ve burada savaşlarda büyük kahramanlıklar göstermiş tüm gazilerimizi rahmetle anıyorum ve hayatta olanları bir kez daha minnet ve şükran duygularımla selamlıyorum dedi.

Konuşmasının ardından bir asker, Kocatepe'de o dönem yaşanan Büyük Taarruz'u Cumhurbaşkanı Tatar'a anlattı. Ziyaretine Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği'nde devam eden Tatar, ilk olarak şehitlikte okunan Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi, ardından dua etti, sonra da şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Agah Efendi Ersin Tatar Kıbrıs Dünya Tatar Güncel Haberler

title