Haberler

    Kış Uykusu' İçin Ne Dediler?

    67. Cannes Film Festivali'nde en büyük ödül olan 'Altın Palmiye'yi kazanan Nuri Bilge Ceylan, dünya basınının da gündeminde.

    67. Cannes Film Festivali'nde en büyük ödül olan 'Altın Palmiye'yi kazanan Nuri Bilge Ceylan, dünya basınının da gündeminde. Filmi izleyen yabancı basın organlarının temsilcileri, farklı açılardan eleştirilerde bulundu.

    Huffington Post:  Bir başyapıt

    Bir hafta boyunca Cannes'da bu üç buçuk saatlik film konuşuldu, bu sebeple Nuri Bilge Ceylan'ın ödülü alması büyük bir sürpriz olmadı. Hikaye Aydın'ın menajeriyle birlikte olduğu ve Kapadokya'da ilerlediği arabasına isabet eden bir taşla başlıyor. Bu cama çarpan taş Aydın'ın dünyasını paramparça ediyor. Taşı atan yoksul delikanlının Aydın'a sinirli olduğunu öğreniyoruz, sebebiyse babasının borçlarını ödeyememesi sebebiyle ailesinin toprak sahibi tarafından yerinden edilmesi. Dahası, toprağın sahibi olan Aydın, ailenin buzdolabı ve televizyonuna da el koymuş.

    Time:  O kadar da değil

    Finale doğru sahneler klişelerle dolu. Küçük bir odada, bir şöminenin başında Nahil ve İsmail'i gördüğünüzde, ellerinde oynadıkları paranın ateşe düşüp düşmeyeceğine dair şüphe etmeyin, düşüyor, hatta onlar parayı ateşin içinde arıyor bile. Son dakikalar aktörlerin manalı bakışları üzerinde yükselen kafa sesi anlatımıyla tamamlanıyor. Yani son 15 dakika manasız hareketlerin birbirini takip ettiği, fazla açıklanmış duygularla geçiyor. Yani 'Kış Uykusu': Güzel ama o kadar da değil. Altın Palmiyelik değil.

    Los Angeles Times:  Ağır adımlarla

    Elbette, filmin merkezinde yer alan insanlar, ekonomik manzaranın çöküşü, sınıfsal ve dini sebeplere bağlı olarak toplumsal tansiyonun yükselmesiyle kendilerini her gün daha zor bir durumun ortasında buluyorlar. Modern Türkiye'nin içerisinde yaşadığı durum ancak kişisel olarak bakınca daha dramatik görünüyor.... Türkiye, belirgin bir global sinema gücüne sahip değil ancak Ceylan bunu değiştirmeye başladı.

    Alman 'critic.de' web sitesi:  Daha fazla Kış Uykusu

    Bir Zamanlar Anadolu'da yarattığı sessizlik ve ortaya çıkan belirsizlikle elde ettiği anlatım tarzını bu defa 'dil'le yakalıyor. Bu filmde bulutlar, koyu mavi deniz ve yüce tepelerle çevrelenmiş doğa küçük bir rol oynuyor. Nuri Bilge Ceylan, zamanı ve kalıplaşmış çatışmaları kırmak için heyecan verici bir yol.

    Kaynak: Al Jazeera

    Kaynak: Aljazeera.com.tr / Güncel

    nuri bilge ceylan Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title