Haberler

Kırmızı Dosya: PKK, Elektrik Santrali Kurdu

Irak İçişleri Bakanı Cevad Bolani'nin Bugün Başlayacak ve İki Gün Sürecek Ankara Temaslarında, Türkiye Tarafı PKK ile İlgili Yenilenmiş 'Kırmızı Dosyayı' Elden Iraklı Bakana Verecek.

Irak İçişleri Bakanı Cevad Bolani’nin bugün başlayacak ve iki gün sürecek Ankara temaslarında, Türkiye tarafı PKK ile ilgili yenilenmiş "kırmızı dosyayı" elden Iraklı bakana verecek.

Bu dosya, Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye sızmaları önlemek için 20 kadar yeni geçiş denetleme kulesi (check point) kurulmasını da içeriyor. Yenilenmiş dosyada, Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Avusturya’dan Erbil’e gönderilen Rıza Altun gibi PKK’da önde gelen 150’ye yakın ismin yanı sıra, Türkiye’de terör eylemi gerçekleştiren El Kaide teröristlerinin de isimleri bulunuyor. Dosya, PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarına ilişkin detaylı bilgiler ve koordinatları içeriyor. "Kırmızı dosyadaki" PKK kamplarına ilişkin bazı bilgiler şöyle:

KANDİL BİLGİLERİ

3640 ile 4030 arasında terörist Irak topraklarında bulunuyor.

Kandil dağı ve civarı ana merkezleri. Her an Türkiye’ye sızmaya hazır 500’den fazla terörist bu bölgede. Kandil’de 10 binden fazla el bombası, mayın ve 3 binden fazla çeşitli silahlara sahipler. Kandil’de ayrıca Zeli, Dole Koge, Şehit Ayhan, Şehit Harun, Kalatukan, Kanicenge, Belekati ve Süredi isimli küçük kamp yerleri var.

Şehit Ayhan ve Şehit Harun kamplarının yakınından geçen derelerde elektrik santrali kurmuş durumdalar. Çevre köylerin ve teröristlerin barındıkları yerlerin elektrik ihtiyacı karşılanıyor.

Hakurk’taki terörist sayısı 550-700 civarında. Kanicenge’de tam donanımlı hastaneleri mevcut. 6-7 doktor çalışıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title