Haberler

Kırmızı Bültenle Aranan PKK'lı Konuştu

Kırmızı Bültenle Aranan Ahmet Gülabi Dere, 'Türkiyeli Bir Kürt Olarak, Hiçbir Zaman Bölünmeden Yana Olmadım' Dedi ve Kürt Sorunun Çözümü Konusunda AB ile Aynı Görüşü Paylaştıklarını Açıkladı.

Kırmızı bültenle aranan Ahmet Gülabi Dere, 'Türkiyeli bir Kürt olarak, hiçbir zaman bölünmeden yana olmadım' dedi.

Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı ve dün Avrupa Parlamentosu'nda basın toplantısı düzenleyen Ahmet Gülabi Dere, bugün İHA'ya konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hakkında çıkan yazılı haberleri yalanlayan Dere, basının demokratik çabalara köstek olmaya çalıştığını iddia ederek, 'Türkiye'yi tehdit ediyormuşuz; yok böyle bir şey. Biz diyoruz ki askeri yöntemlerle Kürt sorunu çözülmez. Aynısını Joost Lagendijk de diyor. O da mı Türkiye'yi tehdit etmiş oluyor? Biz bölünmeyi değil birlikteliği esas alıyoruz. Ben Türkiyeli bir Kürt olarak hiçbir zaman Türkiye'nin bölünmesinden yana olmadım' şeklinde konuştu.

'Demokratik çabalarımıza karşılık aldığımız tepkiler bizi üzüyor' diyen Dere, konunun çözümü için gerekli adım atmaya hazır olduklarını belirtti.

(SRT-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title