Haberler

Kırklareli'nde Maaşlarını Alamayan Işçiler, Eylemi Meydana Taşıdı

Kırklareli'nde maaşlarını alamayan işçiler, eylemi meydana taşıdıKIRKLARELİ'nde tekstil fabrikası işçileri maaşlarını ve mesai ücretlerini alamadıklarını için başladıkları iş bırakma eylemini valilik binası karşısındaki Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda taşıdı.

Kırklareli'nde maaşlarını alamayan işçiler, eylemi meydana taşıdı

KIRKLARELİ'nde tekstil fabrikası işçileri maaşlarını ve mesai ücretlerini alamadıklarını için başladıkları iş bırakma eylemini valilik binası karşısındaki Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda taşıdı. Kırklareli Valisi Esengül Civelek ile görüşerek yardım isteyen işçiler, ücretlerini alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Kırklareli Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında 150 kadar işçi, ücretlerini ve fazla mesai paralarını alamadıkları için dün iş bırakma eylemine başladı. Fabrika yöneticilerinin maaşlarını yatıracaklarını söylemelerine rağmen eylemi sürdüren işçileri, maaşlarının bugünde yatırılmaması üzerine eylemi Kırklareli Valiliği karşısındaki Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'na taşıdı.

Toplanan yaklaşık 150 kadar işçi, maaşlarını alana kadar eylemin devam edeceğini söyledi. Eylem yapan 2 işçi, Kırklareli Valisi Esengül Civelek ile görüşerek yardım talep ederken, işçilerden Emine Korkmaz, haklarını almak için eyleme devam ettiklerini söyledi. Maaşlarının bugünde yatırılmadığını anlatan Korkmaz, "Dün fabrika müdürü 'maaşları ödeyeceğiz' diye söz verdi. Fakat bu sabah yine maaşlarımız ödenmedi. Bizde hakkımızı aramak için eylemimize devam ediyoruz" dedi.

İşçi Emine Sonbilen de seslerini duyurmak için valilik önündeki meydanda toplandıklarını belirterek, "Sesimizi duyurmak istiyoruz. Bir yıllık mesai ücretlerimiz ve kalan maaşlarımız almak için Kırklareli Valisi Esengül Civelek ve Kırklareli Belediye Başkanımıza giderek durumumuzu bildiriyoruz, yetkililerden yardım istiyoruz, çok mağduruz" şeklinde konuştu.

Kırklareli Valisi Civelek ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ile görüşen işçiler yaklaşık 1 saatlik eylemlerinin ardından meydandan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Esengül Civelek Emine Korkmaz Kırklareli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title