Haberler

Kırıkkale - Başkan Bodur?A Karanfilli Anma

Bodur,öldürülmeden Önce Koruma Talebinde Bulunmuş

Bodur,öldürülmeden önce koruma talebinde bulunmuş

KIRIKKALE'de 11 Mart Perşembe günü izinli olduğu belirtilen Belediye çalışanı Bülent Koyuncu tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hacılar Belde Belediye Başkanı Memduh Bodur'un vurulduğu yere gelen yüzlerce seveni, buraya karanfil bırakıp, göz yaşı döktü. Başkan Bodur'un öldürülmeden 11 gün önce 4 Mart Perşembe günü Valilik Makamına bir dilekçe ile başvuruda bulunarak, aldığı tehditler sonucu koruma talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

MHP'li olan Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bodur'un öldürüldüğü yer olan Kırıkkale'nin Zafer Caddesi 1'inci Sokak'ta bulunan yere gelen kadınlı erkekli yaklaşık 500 seveni, buraya karanfil bırakıp dua ederken göz yaşı döktü. Belde halkı, ôBaşkanımız Memduh Bodur bizim anamız, babamız, her şeyimizdi. Öldüren katili lanetliyoruz. Hacıllar artık öksüz kalmıştır" dediler.

Öldürülen Belediye Başkanı Memduh Bodur'un sürekli tehdit telefonları alması nedeniyle bir hafta öncesinde 4 Mart 2010 tarihinde Valilik Makamına bir dilekçe ile başvuruda bulunduğu ortaya çıktı. Başkan Memduh Bodur imzalı olan 2010/246 sayılı dilekçe ile Valilik Makamı il Özel Güvenlik Komisyonu'na verdiği dilekçede şu ifadelere yer verdi:

"Hayatımı ortadan kaldırmaya yönelik eylem ve girişimlerden dolayı, can güvenliğim için 5188 sayılı özel Güvelik Hizmetlerine dair Kanun ve uygulanmasına ilişkin yönetmelik gereğince, ilgi yazımızla silahlı Özel Güvenlik Marifetiyle korunmama karar verilmesi talebinde bulunulmuştu.

Yapılacak Özel Güvenlik Komisyonu Toplantısına Belediyemizi Temsilen Personel Şefi Ayhan Karabulut'un katılacağına bilgilerinizi ve gereğini arz ederim". Valiliğin ise dilekçeyi işleme koyduğu, ancak Bodur'a henüz koruma tahsis etmediği kaydedildi.

Öte yandan Memduh Bodur'un öldürülmesinden 9 gün geçmesinin ardından yarın (cuma) Belediye Meclisi toplantısında seçim yapılarak Belediye Başkanı seçilecek. Hacılar Beldesi'nde AK Parti'nin 5, MHP'nin ise 4 belediye meclis üyesi bulunuyor. Seçim nedeniyle Hacılar'da Jandarma ve Emniyet tarafından geniş kapsamlı güvenlik tedbirlerinin alınacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title