Haberler

Kilis'te, Üniversitelilerden Kimyasal Eylemi

KİLİS'te, 7 Aralık Üniversitesi öğrencileri, Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin kimyasal saldırısında çok sayıda kişinin ölmesi ve hastanelik olmasını basın açıklaması yaparak protesto etti.

Öğle saatlerinde üniversite kampüsünde bulunan cami içerisinde toplanan aralarında Suriyeli öğrencilerin de bulunduğu Anadolu Öğrenci Birliği üyesi 100 kişilik grup, tekbirler getirerek Suriye'deki kimyasal saldırısını protesto etti.

Ellerinde Türkçe ve Arapça yazılı dövizler taşıyan kalabalık adına konuşan Nurettin Taş, Suriye'de 6 yıldır bir milyon insanın ölümüne yol açan insanlık dışı katliamların sürdüğünü ifade etti. Katliama Esed rejimi, Rusya, ABD ve İran'ın da ortak olduğunu savunan Taş, "İdlib'de insanlık suçu işleyen hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği yöntemlerle masum sivilleri katleden zalim rejim ve emperyalist destekçilerine karşı mücadelemiz devam edecek" dedi.

- Kilis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Öğrenci Birliği Suriye İdlib Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title