Haberler

Keup Caddesi Büyük Etkinliğe Hazırlanıyor

Almanya'nın Köln kentinde 10 yıl önce Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün çivili bomba saldırısına uğrayan, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Keup Caddesi, 'Irkçılığa ve dışlanmaya karşı el ele' sloganıyla üç gün sürecek etkinliğe hazırlanıyor.

Almanya'nın Köln kentinde 10 yıl önce Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün çivili bomba saldırısına uğrayan, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Keup Caddesi, 'Irkçılığa ve dışlanmaya karşı el ele' sloganıyla üç gün sürecek etkinliğe hazırlanıyor.

Bir kuaför salonunun önüne konulan bombanın 9 Haziran 2004 tarihinde saat 16.00'da patlaması sonucu 22 kişinin yaralandığı saldırıyı kınamak amacıyla düzenlenecek etkinliğe 'Birlikte – Zuzammenstehen' ismi verildi. Olayın 10'uncu yıldönümüne denk gelen 9 Haziran Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in de katılımıyla bombanın patladığı yerde saat 16.00'da saygı duruşunda bulunulacak.

TANITIMA İLGİ YOĞUN OLDU

Köln'deki E-Werk salonunda 7-8-9 Haziran 2014 günü düzenlenecek etkinliği tanıtmak için gerçekleştirilen basın toplantısına Alman ve Türk basını yoğun ilgi gösterdi. Komedyen Fatih Çevikkollu'nun sunduğu tanıtım toplantısına Köln Anakent Belediye Başkanı Jürgen Roters, Keup Caddesi Esnaf İnisiyatifi Başkanı Meral Şahin, Alman Şarkıcı Udo Lindenberg ve Peter Maffay gibi çok sayıda isim katıldı.

ESNAF KATILIMCILARI BAHÇELERİNDE MİSAFİR EDECEK

Neonazilere, ırkçılığa ve dışlamaya karşı olan herkesi etkinliğe davet eden Keup Caddesi Esnaf İnisiyatifi Başkanı Meral Şahin şunları söyledi:

"Bu bir kültür festivali olacak. Üç gün sürecek etkinlikler Köln tiyatrosu sanatçıları yaşanan bombalı saldırı, sonrası ve insanların şu anki halini sahneye taşıyacaklar. Piyesin içinde Keup caddesinde o olayı yaşamış insanlar da sahne alacak. Bu sergilenen oyun bir- iki yıl boyunca gösterimde kalacak. Etkinliğe gelenleri caddede gezdireceğiz, hep konuşulan ama bilmedikleri yerlere götüreceğiz. Alman medyası olaya yakın ilgi gösteriyor. Sertap Erener, Zülfü Livaneli, Udo Lindenberg ve Peter Maffay gibi büyük isimler sahne alacak. Biz uzun seneler kendi başına bırakılmış bir caddeyiz. Şimdi bunları kırıp güzel açılımlar yapmak istiyoruz. Keup caddesi esnafı herkese kapılarını açacak ve arka bahçelerinde caddeyi hiç tanımayan insanları misafir edecekler. Herkesi bu etkinliklere davet ediyorum."

MZ(SS) - Köln

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Joachim Gauck Meral Şahin Almanya Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title