Haberler

Keşfe Giden Hakim ve Avukata Ateş Açıldı (2)

Afyonkarahisar'a bağlı Ataköy Çobankuyusu mevkiine keşfe giden Afyonkarahisar 1'inci Asliye Hukuk Hakimi Süleyman Kandiş ile Afyonkarahisar Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ömer Faruk Aksoy ile tanıkların üzerine ateş açtıkları iddia edilen...

Keşfe GİDEN HAKİM VE AVUKATA ATEŞ AÇILDI (2)

ŞÜPHELİLER GÖZALTINA ALINDI

Afyonkarahisar'a bağlı Ataköy Çobankuyusu mevkiine keşfe giden Afyonkarahisar 1'inci Asliye Hukuk Hakimi Süleyman Kandiş ile Afyonkarahisar Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ömer Faruk Aksoy ile tanıkların üzerine ateş açtıkları iddia edilen Orhan A. ile oğulları Selçuk ve Mehmet A. gözaltına alındı.

Şüphelilerin, önce keşif yaptırmak istemedikleri, sonra da kendi gösterdikleri bir tanıkla tartıştıkları, bu sırada şüphelilerden birinin pompalı tüfekle rastgele ateş açtığı kaydedildi. Saldırıda, saçmanın ayağını sıyırdığı Avukat Ömer Faruk Aksoy ile bilirkişi Beyazıt Duman parmağından, ev sahibinin şirketinde muhasebeci olarak çalışan Ramazan Maral da omzundan hafif şekilde yaralandı. Saçmalardan birinin de polis aracına isabet ettiği belirlendi.

KEŞİF YAPTIRMAK İSTEMEDİLER

Yaralı avukat Ömer Faruk Aksoy, tedavisinin ardından Afyonkarahisar Barosu'na gelerek, Baro Başkanı Turgay Şahin ile birlikte gazetecilere açıklama yaptı. Aksoy, kiracı ile ev sahibi arasındaki anlaşmazlık nedeniyle hakim Süleyman Kandiş ve bilirkişi ile birlikte gittikleri evde davalı tarafın keşif yaptırmak istemediğini belirterek, şunları söyledi:

"Davalı taraf keşfi engellemeye çalıştı. Hakim Süleyman Kandiş, kendisini tanıtarak, keşfin yasal bir zorunluluk olduğunu belirterek, zorluk çıkartılmamasını istedi. Bunun üzerine bilirkişiyle davalılar eve girdi. Davalı yakınlarıyla davalı tanığı arasında tartışma çıktı. Bıçaklar çekildi, davalı yakınlarından biri de pompalı tüfekle ateş açtı. Bunun üzerine polisler, Hakim Süleyman Kandiş'i bölgeden uzaklaştırdı. Bilirkişi ve ben bir toprak yığınının arkasına atladık. Ancak ben ayağımdan, bilirkişi de parmağından yaralandı. Saldırganlar davalı tanığının peşine düşünce, biz keşif aracıyla sağlık ocağına gittik. Doktor film çekti. İçeride saçma olmadığı anlaşılınca yarama pansuman yapılarak, taburcu edildim."

Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin de saldırıyı kınadı. - Afyon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faruk Aksoy Ataköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title