Haberler

Keşan 5. Kültür ve Turizm Festivali Renkli Başladı

Edirne'nin Keşan İlçesinde Gerçekleştirilen Keşan 5. Kültür ve Turizm Festivali Çeşitli Etkinliklerle Başladı. Keşan 5.kültür ve Turizm Festivali Etkinlikleri 3 Ağustos'ta Start Alırken, Aynı Akşam Kibariye'nin Verdiği Konseri Yaklaşık 50 Bin Kişi İzledi.

Edirne'nin Keşan ilçesinde gerçekleştirilen Keşan 5. Kültür ve Turizm Festivali çeşitli etkinliklerle başladı. Keşan 5.Kültür ve Turizm Festivali etkinlikleri 3 Ağustos'ta start alırken, aynı akşam Kibariye'nin verdiği konseri yaklaşık 50 bin kişi izledi.

Kortej yürüyüşünün ardından Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'nde, ebru sergisi ve Keşan Belediye Başkanlığı yağlı boya resim kursiyerlerinin yaptığı resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Festival alanında yerel Paylaşım ve Aheste grubu konserinin ardından Keşan Müzisyenler Derneği ile Roman Halk Dansları Topluluğu gösterilerini sundu. Bu gösterilerin ardından sahneye gelen Kibariye, yaklaşık 2 saat süreyle verdiği konserle izleyenleri coşturdu. Konseri Keşan Kaymakam Vekili Halit Deveci, Keşan Belediye

Başkanı Mehmet Özcan ile çok sayıda misafir belediye başkanı ve yaklaşık 50 bin kişi izledi.

Festivalin ikinci gününde, Şehitlik Parkı'nda Trabzon Çarşıbaşı, Güney Kore, Kastamonu Taşköprü, Polonya ve Yunanistan, Cumhuriyet Meydanı'nda Hayfem Artvin Ekibi, Macaristan ve Batı Trakya Müzisyenleri Roman Halk Dansları Topluluğu gösterilerini sundu.

(ÖÇ-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title