Haberler

Kentsel Dönüşüm Antakya'nın Yüz Akı Olacak

Güncelleme:

Antakya Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada Emek ve Aksaray Mahallelerinde 35 hektarlık bir alanı kapsayan Kentsel Dönüşüm projesinde 4. Aşama olan hak sahipleri ile ıslak imza sürecinin hızla devam ettiği ve % 40'lar seviyesine gelindiği belirtildi. Hak sahipleriyle ıslak imzada % 67 seviyesine yakın süreçte ulaşıldığında ülke genelinden dileyen tüm üst düzey ve köklü firmaların katılım gösterebileceği açık ihale yöntemiyle yapılacak yapım ihalesi sürecinin start alacağı vurgulandı.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci sözleşme imza töreninde proje hakkında ayrıntılı bilgilere yer verdiği konuşmasında şunları kaydetti; "Antakya Belediyesi olarak şehrimizi geleceğe taşıma noktasında hayata geçirme çalışmaları devam eden en önemli ve en büyük projemiz Kentsel Dönüşüm. Bu proje ile Emek ve Aksaray Mahallelerinde 350 bin hektarlık bir alan üzerinde yepyeni bir şehir inşa etmek üzere çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Kentsel Dönüşüm projemiz ile şehrimizde yepyeni bir yaşam alanı, sosyal alanlar, cami, okul ve yeni meydanlar hayat bulacak.

Kentsel Dönüşüm projemizin içerisinde öncelikli olarak vatandaşlarımızın daha ferah bir ortamda ibadetlerini yapabileceği büyük bir cami inşa edeceğiz. Vatandaşlarımızın aileleri ile rahatlıkla dolaşabileceği alanlar ile % 50'si yeşil alan olan bir sosyal donatı alanı oluşturacağız. Mahallemizi boydan boya çevreleyen yürüyüş yollarımız olacak. Geniş araç yolları inşa edeceğimiz mahallemizde bu araç yollarının her iki tarafında gençlerimizin rahatça dolaşabilecekleri bisiklet yolları yapacağız.

Şu an mahallemizin ihtiyaçlarını tam kapasiteli olarak karşılayamayan Şeyhoğlu ilkokulunu göz önünde bulundurarak, bunun yerine iki tane büyük okul inşa edeceğiz. Şu anda mahallemizde mevcut bulunan kapalı semt pazarını daha modern, daha kullanışlı bir hale getireceğiz. Ayrıca bir sağlık tesisi inşa edecek, ilgili makamlara tahsis edeceğiz. Bununla da kalmayarak bir sosyal tesis, bir karakol binası, bol park ve yeşil alan ile spor alanları inşa edeceğiz.

Antakya Kalesi gibi yüksek bir merkezden baktığımızda şehrimizin en büyük yeşil alanı Asri Mezarlık olarak görünüyor. Kentsel Dönüşüm Projemiz hayata geçtiğinde bu görüntü değişecek, Emek ve Aksaray Mahallelerimizi kapsayan alanımız şehrimizin en yeşil bölgesi olacak. Kentsel Dönüşüm projemiz şehrimizin yüz akı olarak hayat bulacak. Bu projenin hayata geçirilmesi sürecinde bizlere kapılarını açan tüm hak sahibi vatandaşlarımıza şükranlarımı iletiyorum. Islak imza sürecimiz tamamlanır tamamlanmaz ihale sürecini başlatarak yapım aşamasına geçeceğiz, yepyeni bir Antakya için Kentsel Dönüşüm şart. Bu kapsamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Antakya Belediyesi İSMAİL KİMYECİ Aksaray Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title