Haberler

Kemal Burkay 31 Yıl Sonra Türkiye'ye Döndü

Şair ve siyaset adamı Kemal Burkay, 31 yıldır yaşadığı İsveç'ten Türkiye'ye döndü.

Stockholm'den THY'nin tarifeli uçağıyla kızı Helin Burkay ile İstanbul'a gelen Kemal Burkay'ı, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminalindeki pasaport kontrol noktasında, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın ile Hak ve Özgürlükler Partisi (HAKPAR) üyeleri karşıladı.

Kemal Burkay ve beraberindekiler, valizlerini aldıktan sonra Dış Hatlar Geliş Salonu'nda kendilerini bekleyen, Burkay'ın kızı Berivan Kaya, yeğeni türkücü Seher Dilovan ile HAKPAR Genel Başkanı Bayram Bozyel'in de aralarında bulunduğu kalabalık grupla buluştu.

Burkay'ın posteri ile Kürtçe ve Türkçe "Özgürlük ve barışın insanı hoş geldiniz" yazılı afişi taşıyan gruptakiler, Burkay'ın etrafında çember oluşturarak, havalimanı çıkışında bekleyen aracına kadar eşlik etti.

Bu sırada görüntü almak isteyen basın mensupları ile Burkay'ı karşılayan gruptakiler arasında arbede yaşanırken, havalimanında bekleyen diğer yolcu yakınları da kalabalık nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdi.

Çevik Kuvvet ekiplerinin aldığı yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekerken, havalimanı apron-terminal giriş kartı sahibi basın mensuplarının da gümrüklü sahada görüntü almasına izin verilmedi.

-HAKPAR GENEL BAŞKANI BOZYEL-

HAKPAR Genel Başkanı Bozyel, Burkay'ı beklerken gazetecilere yaptığı açıklamada, Kemal Burkay'ın entelektüel birikimi ve bir "akil adam" sıfatıyla, yaşanan sürece katkıda bulunmak istediğini belirterek, "Bu süreçte Burkay'a çok ihtiyaç var. Böyle bir süreci doldurmak ve katkı sağlamak açısından Burkay'ı önümüzdeki sürece nefes aldıracak bir şans olarak görüyoruz" dedi.

Bozyel, Burkay'ın daha önce tehdit aldığı yönündeki soruya karşılık, Kürt sorununun çözümü için çaba sarf etmenin başlı başına bir risk olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Bu bugün de böyle, geçmişte de böyleydi. Muhtemeldir ki önümüzdeki süreçte de böyle olacak. Şiddet miadını doldurdu bize göre. Tehdit söylemleriyle gidecek bir yer yok. O bildiği yolda mücadelesini devam ettirecek. Türkiye toplumu gerçek anlamda barışa ulaşana kadar bu mücadelesini sürdürecek. "

Burkay'ın HAKPAR ile bir teması olup olmadığı sorusuna da Bozyel, Burkay ile geçmişe dayanan bir diyalogları olduğunu ve aynı hedef uğruna siyaset yürüttüklerini belirterek, "Burkay'ı dar anlamda bir partili olarak görmek istemiyoruz. O, Kürtlerin tümünün, Türkiyeli barışçıl demokratik güçlerin tümünün dostudur, onların lideridir" yanıtını verdi.

Burkay'ın kızı Berivan Kaya da bugünleri hayal etmenin çok zor olduğunu kaydederek, babasının döneceğine yönelik umudunun son iki yıldır arttığını söyledi.

Darbelerden sonra çok sayıda insanın cezaevine, bir o kadar insanın da yurt dışına gitmek zorunda kaldığını belirten Kaya, "Babam mücadelesini özgürce sürdürmek istedi. Burada olsaydı, çok daha zorluklar yaşardı ve uzun yıllar cezaevinde olacaktı. Orada hem teorik hem de pratik anlamda kendini çok geliştirdi" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title