Haberler

Kelebek Konserde?, Alman Radyo Ödülleri'ne Aday

Ünlü MÜZİSYENLER KONUK OLDU Göçmen ailelerden gelen çocukları da etkinliğe dahil eden interaktif projede, WDR Radyo Orkestrası Rundfunkorchester enstrümanları ve Türkiye ezgileri çocuklara tanıtıldı.

Ünlü MÜZİSYENLER KONUK OLDU

Göçmen ailelerden gelen çocukları da etkinliğe dahil eden interaktif projede, WDR Radyo Orkestrası Rundfunkorchester enstrümanları ve Türkiye ezgileri çocuklara tanıtıldı. Şef İbrahim Yazıcı'nın yönettiği WDR Radyo Orkestrası WRO bu proje kapsamında, ünlü müzisyenler Derya Türkan, Murat Coşkun, Kemal Dinç, Mehmet Ungan ve Muhittin Kemal Temel ile birlikte klasik batı müziği ve Türkiye müziğinden eserler seslendirdi. Sunucular Bastian Biet ve Gökçe Göksu, proje kapsamında çekilen ve bir DVD'de toplanan filmlerde, sahne arkasına geçip orkestra sırlarını açığa vuruyorlar. Doğu ve Batı ritmlerinin birbirine karışarak yepyeni tınılar oluşturduğu, çocukların da tef çalıp şarkı söyleyerek katıldığı proje kapsamında ayrıca müzisyenler, ilkokullara giderek enstrümanlarını da tanıttılar.

PROJENİN TEMELİNİ KELEBEK OLUŞTURDU

Konser projesinin temelini, 2013 yılında yine Alman Radyo Ödülleri'ne aday gösterilen ve her Çarşamba saat 15.00'te, WDR'in internette ve dijital radyodaki çocuk radyo kanalı KiRaKa'da canlı yayınlanan Türkçe- Almanca çocuk yayını Kelebek oluşturdu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Yazıcı Murat Coşkun Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title